Brygget en Pale Ale i går kveld/natt og satte den til gjæring ca kl. 02 i natt. Jeg har ikke gjæringsskap, og har tidligere latt dunkene stå i et soverom som gjennomsnittlig holder +-22 grader. Nå viser det seg at det er nærmere 28-29 grader i dette rommet! Noen forslag? I skrivende stund, har ølet stått til gjæring i 11 timer. Ingen aktivitet ennå. Brukte samme gjæren til en IPA for litt siden, og da noterte jeg "gjæring godt i gang" etter vel 15 timer. Romtemp. ca 23 grader. Ølet kan vel ikke være ødelagt allerede? Jeg brukte tørrgjær som jeg rehydrerte i ca 30 gr. vann, så gjæren tåler vel denne temperaturen? Det er vel kanskje ikke så bra at tempen er så høy når gjæren skal begynne å jobbe?
Spørsmålet blir derfor: Redder jeg ølet hvis jeg flytter det til et svalt uthus som holder ca 18 gr. Vil det gjære på 18 gr?
Spørsmålet blir derfor: Redder jeg ølet hvis jeg flytter det til et svalt uthus som holder ca 18 gr. Vil det gjære på 18 gr?