Hei!
Jeg er en helt fersk brygger, og jeg har et spørsmål som dreier seg om gjærlåsen.
Først kan jeg opplyse om at jeg har startet ut helt enkelt: Coopers lyst brygg på boks (1,7 kg), plastdunk med gjærlås og hydrometer. Jeg fikk forresten et tips av forhandleren om å erstatte sukkermengden med en tilsvarende boks Coopers brygg. Dette skal medføre at brygget blir litt fyldigere og mer velsmakende.
Til problemet: Gjærlåsen har stått med hette på, og uten vann i, i 2 og 1/2 dag. Har jeg ødelagt brygget?
Brygget har altså stått helt tett.
For 5 timer siden fjernet jeg hetta på gjærlåsen og fylte den med vann. Nå plopper det ca hvert 20 sekund.
Bør jeg kaste brygget og starte helt på nytt? Eller kan jeg bare fortsette?
Tusen takk!
Jeg er en helt fersk brygger, og jeg har et spørsmål som dreier seg om gjærlåsen.
Først kan jeg opplyse om at jeg har startet ut helt enkelt: Coopers lyst brygg på boks (1,7 kg), plastdunk med gjærlås og hydrometer. Jeg fikk forresten et tips av forhandleren om å erstatte sukkermengden med en tilsvarende boks Coopers brygg. Dette skal medføre at brygget blir litt fyldigere og mer velsmakende.
Til problemet: Gjærlåsen har stått med hette på, og uten vann i, i 2 og 1/2 dag. Har jeg ødelagt brygget?
Brygget har altså stått helt tett.
For 5 timer siden fjernet jeg hetta på gjærlåsen og fylte den med vann. Nå plopper det ca hvert 20 sekund.
Bør jeg kaste brygget og starte helt på nytt? Eller kan jeg bare fortsette?
Tusen takk!