Forsøkte meg på en Weissbier her om dagen, følgte oppskrift og alt gikk fint under selve bryggingen,
det eneste som var nytt var at jeg hadde fersk gjær (i kolber) og ble anbefalt å bruke disse til weissbier selv om jeg egentlig foretrekker tørr gjær (pitching rett i gjærkaret) og hatt god erfaring med det.
Brygget ble kjølt ned, alt utstyr var desinfisert og helte deretter brygget over i gjæringskaret. Gjæren (fikk beskjed om å bruke 2 kolber til ca 25-26 liter brygg) hadde som ifølge bruksanvisning stått i romtemperatur en viss tid. Ristet disse og helte de over i gjæringskar. Deretter stod det å gjærte på rundt 20 grader som det stod i oppskriften. På grunn av for mye næring (var mye skum i brygget) flommet brygget opp vannlås m.m. men har opplevd dette før så vasket og ordnet og satte det videre. Etter 2 uker tok jeg måling av FG som stemte veldig bra medhva som var foreventet. Tilsatte "sukkervann" med oppløst g/l sukker i vann og satte brygget på flasker. Dette stod 2 uker i romtemperatur mtp karbonering.
Når jeg skulle smake brygget var det ikke godt, det har en ekkel gjærsmak i brygget. Hva har gått galt her? Noe jeg kan gjøre i dette tilfellet? Første gang med ferskgjær og det var virkelig ikke en suksess.
det eneste som var nytt var at jeg hadde fersk gjær (i kolber) og ble anbefalt å bruke disse til weissbier selv om jeg egentlig foretrekker tørr gjær (pitching rett i gjærkaret) og hatt god erfaring med det.
Brygget ble kjølt ned, alt utstyr var desinfisert og helte deretter brygget over i gjæringskaret. Gjæren (fikk beskjed om å bruke 2 kolber til ca 25-26 liter brygg) hadde som ifølge bruksanvisning stått i romtemperatur en viss tid. Ristet disse og helte de over i gjæringskar. Deretter stod det å gjærte på rundt 20 grader som det stod i oppskriften. På grunn av for mye næring (var mye skum i brygget) flommet brygget opp vannlås m.m. men har opplevd dette før så vasket og ordnet og satte det videre. Etter 2 uker tok jeg måling av FG som stemte veldig bra medhva som var foreventet. Tilsatte "sukkervann" med oppløst g/l sukker i vann og satte brygget på flasker. Dette stod 2 uker i romtemperatur mtp karbonering.
Når jeg skulle smake brygget var det ikke godt, det har en ekkel gjærsmak i brygget. Hva har gått galt her? Noe jeg kan gjøre i dette tilfellet? Første gang med ferskgjær og det var virkelig ikke en suksess.