Hei!
Rimelig fersk på området, men har etter flere, stort sett vellykkede ekstraktvarianter satt mitt føste maltbrygg. Rimelig fornøyd med både OG, FG, farge og alt det der, men synes ølet hadde i overkant mye gjærsmak etter to uker på dunken. Er det slik at dette vil endre seg signifikant til det bedre ettersom modningen/karboneringen går sin gang, eller er løpet kjørt?
Og en ting til: Skal om kort tid sette mitt andre all grain med fersk gjær. Er det noe man bør ta hensyn til eller burde vite med tanke på dette? Tenker da på gjærstarter osv. Hvordan lager man det? Tips mottas ydmykt med takknemlighet.
Mvh Jostein
Rimelig fersk på området, men har etter flere, stort sett vellykkede ekstraktvarianter satt mitt føste maltbrygg. Rimelig fornøyd med både OG, FG, farge og alt det der, men synes ølet hadde i overkant mye gjærsmak etter to uker på dunken. Er det slik at dette vil endre seg signifikant til det bedre ettersom modningen/karboneringen går sin gang, eller er løpet kjørt?
Og en ting til: Skal om kort tid sette mitt andre all grain med fersk gjær. Er det noe man bør ta hensyn til eller burde vite med tanke på dette? Tenker da på gjærstarter osv. Hvordan lager man det? Tips mottas ydmykt med takknemlighet.
Mvh Jostein