Gjærstarter første gangen..

Naxi

 
Hei og hå!:))

Har lagd min første gjærstarter igår, men da hadde jeg i dobbelt med malt ekstrakt enn det jeg behøvde egentlig.

Brukte:
2 liter vann ( dette reduserte seg til 1,6l)
400g malt ekstrakt
2 rør med California Ale WLP001.

Den har aktivitet og den skummer godt når jeg rister/snurrer på den.

Har jeg tabba meg skikkelig ut ved å bruke for mye malt ekstrakt?
Hvor lenge skal den stå før jeg kan bruke den? Satte den på lørdag kl 15, og skal brygge senest mandag kl. 18.
Kan jeg bruke den selv om gjæren ikke har lagt seg? Kan jeg helle ut mesteparten av "vørteren"? ( i tilfelle den vil ødelegge smaken på ølet?)
Hvor mye aktivitet skal det være i den egentlig?
 
Du har laget en gjærstarter med en OG på ca 1080 (1,6 liter) det gir en alkoholprosent på over 8 kanskje helt oppe i over 8,5. Det har gjæra di definitivt ikke godt av. Den blir sliten og du risikerer at den vil slite med å gi vørteren god utgjæring. Hvis du kan anbefaler jeg deg sterkt å koke en liter vann, avkjøle den og tilsette den til starteren. Det vil hjelpe noe.

mvh

Bårdd
 
Jeg ville ha kokt og tilsatt i kveld. Da unngår du en alkoholprosent som blir for høy, husk å kok og avkjøl før du tilsetter. I morgen 4-5 timer før pitching ville jeg satt gjæra i kjøleskap og 1 time før pitching ville jeg sjekket om gjæra har bunnfalt har den det ville jeg helt ut mest mulig av den gjærte vørteren, satt gjæra på samme temperatur som vørteren vil ha ved pitching ventet en halv til en time og pitchet. Ikke helt optimalt men det skulle være nær nok.

mvh

Bårdd
 
Tilbake
Topp