Gjærstarter med WLP566. Hvor mye og når?

Ingen grunn til å røre den før du skal bruke den. Innafor to uker skal det ikke være noen grunn til å lage noen ekstra oppvekker. Dekanter et passende antall timer før du skal pitche den, sånn at du kan la den stå og få riktig temperatur, dvs. samme temperatur som du skal starte gjæringen på. Hell ut alt unntatt en liten skvett som du trenger for å få gjæren i flytende tilstand.

Jeg ville forresten startet gjæringen litt lavere enn 22 grader. Jeg lar wlp566 starte på 20, og hvis det er den du bruker, tror jeg det er lurt. Det blir heftig nok likevel:). Høyeste den siste var oppe på, var 25 grader, og jeg fikk plenty av estere - i overkant av eple/pære, faktisk, skjønt jeg har ikke smakt den ferdig karbonert enda.
 
Ingen grunn til å røre den før du skal bruke den. Innafor to uker skal det ikke være noen grunn til å lage noen ekstra oppvekker. Dekanter et passende antall timer før du skal pitche den, sånn at du kan la den stå og få riktig temperatur, dvs. samme temperatur som du skal starte gjæringen på. Hell ut alt unntatt en liten skvett som du trenger for å få gjæren i flytende tilstand.

Jeg ville forresten startet gjæringen litt lavere enn 22 grader. Jeg lar wlp566 starte på 20, og hvis det er den du bruker, tror jeg det er lurt. Det blir heftig nok likevel:). Høyeste den siste var oppe på, var 25 grader, og jeg fikk plenty av estere - i overkant av eple/pære, faktisk, skjønt jeg har ikke smakt den ferdig karbonert enda.
Hvor mye er en "skvett"? 1 cm? Mer, mindre?
 
Da var min første Saison satt til gjæring. (Batch #3)
Ble pitchet på 19 grader. Så da fikk jeg bruk for varmebeltet som kom i posten i dag :D, slik at den kan løftes til 20 grader.
Hvor mye en "skvett" er, gav seg selv når jeg dekanterte, for jeg måtte slutte å helle før jeg tømte ut gjæren.
Da var det mellom en halv og en hel cm igjen over gjæren.
 
Tilbake
Topp