Gjærstarter og dekanterning av lagergjær

Vi forsøkte å bygge opp en gjærstarter til en lager på OG 1.051 for noen dager siden. Brukte to pakker Wyeast 2001 i en tre liter starter. Etter to dager skulle vi (som vi alltid gjør med alestartere) dekantere av vesken og tilsette tre nye liter vørter for slik å steppe opp starteren og produsere tilnærmet de 935 milliardene celler som Mr. Malty i sin visdom anbefalte oss å bruke.

Så kom selvsagt problemet: Starteren ville ikke flokkulere i det hele tatt, selv etter et par timer i kjøleskap eller en time i iskaldt vannbad. Vi endte opp med å helle av mesteparten likevel, men frykter vi helte av mange dyrebare gjærceller... Er dette alltid et problem med lagergjær? Må starteren stå lenger for å bli ferdig siden gjæren jobber saktere?

Takk for svar, første lageren vår dette her. :)
 
Det er mest vanlig å sette den natta over i kjøleskapet for å bunnfelle gjæren. Beregn en dag ekstra, så går det fint.
 
Tilbake
Topp