Hei.
Har til nå bare brygget (20l) med tørrgjær og tenker å prøve oss på ferskgjær med gjærstarter.
Med vårt nybygde bryggeri på 60 liter, tenker vi å lage en mexicansk lager med wlp940, og spørsmålet er hvordan dere lager en starter på 9-15 liter med 2-3 rør, og en kolbe på 5 liter.
Har lest litt på forumet men blir litt forvirret da det der for det meste går på 20-25 liters batcher i et trinn.
Har tenkt å kjøpe en starterpakke fra bryggeselv, der alt nødvendig utstyr og 5 liter kolbe er med.
En tanke jeg har tenkt, er om det kan settes en starter på f.eks 4,5 liter med 3 rør fersk wlp940. Når denne har flokkulert (kaldt) tømmes brukt vørter fra og det tilsettes 4,5 liter ny ren avkjølt vørter som kjøres som starter 2. Vil gjæren i dette tilfellet bli for stresset?
I følge mr.maltys trenger 3 rør ca 9 liter for 60l batch.
Ved bruk av 2 rør trenger jeg 14,5 liter.
Kan man tømme av f.eks 80% til rengjort slurryflaske, og bruke 20% til ny starter? Gjøre dette i trinn til en har nok mengde?
Ser jo den at ved å kjøre flere trinn, øker faren for infeksjon.
Håper på innspill til en ikke alt for innviklet fremgangsmåte.
Har til nå bare brygget (20l) med tørrgjær og tenker å prøve oss på ferskgjær med gjærstarter.
Med vårt nybygde bryggeri på 60 liter, tenker vi å lage en mexicansk lager med wlp940, og spørsmålet er hvordan dere lager en starter på 9-15 liter med 2-3 rør, og en kolbe på 5 liter.
Har lest litt på forumet men blir litt forvirret da det der for det meste går på 20-25 liters batcher i et trinn.
Har tenkt å kjøpe en starterpakke fra bryggeselv, der alt nødvendig utstyr og 5 liter kolbe er med.
En tanke jeg har tenkt, er om det kan settes en starter på f.eks 4,5 liter med 3 rør fersk wlp940. Når denne har flokkulert (kaldt) tømmes brukt vørter fra og det tilsettes 4,5 liter ny ren avkjølt vørter som kjøres som starter 2. Vil gjæren i dette tilfellet bli for stresset?
I følge mr.maltys trenger 3 rør ca 9 liter for 60l batch.
Ved bruk av 2 rør trenger jeg 14,5 liter.
Kan man tømme av f.eks 80% til rengjort slurryflaske, og bruke 20% til ny starter? Gjøre dette i trinn til en har nok mengde?
Ser jo den at ved å kjøre flere trinn, øker faren for infeksjon.
Håper på innspill til en ikke alt for innviklet fremgangsmåte.