Hei.
Jeg skal brygge en Sticke alt på fredag. OG ca på 1.058-1.060. Jeg har to rør med WLP036 Dusseldorf Alt 07/02 - utgangsdato på dem er 27.05.14, slik jeg har forstått det er disse da produsert 4 mnd i forveien, altså 27.01.14.
Spørsmålet mitt er todelt:
1. Mr. Malty har en glideskala med "growth factor", den står på default på 3,0. Jeg setter starter i 5 liters dunke, altså simple starter. Hvor er det mest korrekt at jeg setter denne glideskalaen?
2. Mr. Malty sier jeg trenger 2 vials(som jeg har), og en starter på 3.19 liter, jeg ønsker å ha en mindre starter ved å gjøre det som jeg tror heter å "steppe" starteren. Slik jeg har forstått dette så setter man i praksis 2 startere for å få korrekt antall gjærceller - men hvordan gjør jeg dette i praksis? Når bør jeg starte? hvor stor starter "første gang", hvordan benytter jeg da mr.malty?
Kunne noen ha hjulpet meg ut med dette slik jeg har en frisk og sunn gjær med nok celler til fredag
Jeg skal brygge en Sticke alt på fredag. OG ca på 1.058-1.060. Jeg har to rør med WLP036 Dusseldorf Alt 07/02 - utgangsdato på dem er 27.05.14, slik jeg har forstått det er disse da produsert 4 mnd i forveien, altså 27.01.14.
Spørsmålet mitt er todelt:
1. Mr. Malty har en glideskala med "growth factor", den står på default på 3,0. Jeg setter starter i 5 liters dunke, altså simple starter. Hvor er det mest korrekt at jeg setter denne glideskalaen?
2. Mr. Malty sier jeg trenger 2 vials(som jeg har), og en starter på 3.19 liter, jeg ønsker å ha en mindre starter ved å gjøre det som jeg tror heter å "steppe" starteren. Slik jeg har forstått dette så setter man i praksis 2 startere for å få korrekt antall gjærceller - men hvordan gjør jeg dette i praksis? Når bør jeg starte? hvor stor starter "første gang", hvordan benytter jeg da mr.malty?
Kunne noen ha hjulpet meg ut med dette slik jeg har en frisk og sunn gjær med nok celler til fredag