hei..jeg har prøvd og lage ein starter av gjær fra tidligere brygg!!
det jeg gjorde var og koke opp 1 liter vann og tilsette malt ekstrakt i pulver form (tror det var 0,5 dl pulver pr liter vann?? !! kjølte ned osv..
så tilsatte jeg ca 0,5 dl gjærkake.det som skjedde var at det begjynte og gjære ganske vannvittig i løpet av ein time.da eg såg til det neste dag var det heilt sluttet og boble/gjære !! er dette normalt??
hvordan veit eg om gjæren er brukendes og hvor mye gjær bør eg spare på for og lage ein starter for eit 25 liters brygg??? vil det begjynne og gjære igjenn når eg tilsetter dette i gjærdunken med nykokt/nedkjølt vørter??
det jeg gjorde var og koke opp 1 liter vann og tilsette malt ekstrakt i pulver form (tror det var 0,5 dl pulver pr liter vann?? !! kjølte ned osv..
så tilsatte jeg ca 0,5 dl gjærkake.det som skjedde var at det begjynte og gjære ganske vannvittig i løpet av ein time.da eg såg til det neste dag var det heilt sluttet og boble/gjære !! er dette normalt??
hvordan veit eg om gjæren er brukendes og hvor mye gjær bør eg spare på for og lage ein starter for eit 25 liters brygg??? vil det begjynne og gjære igjenn når eg tilsetter dette i gjærdunken med nykokt/nedkjølt vørter??