Glemte å bestille gjær

Semingsgubben

Norbrygg-medlem
Hei. Har gjort en gigatabbe. Er midt i bryggingen av en pils og oppdager at jeg har glemt å bestille gjær. Hva skjer hvis brygget står i gjæringskaret 3 dager i påvente av forsendelse av gjær? Noen som har erfaring?
 
Får du ikke tak i gjær ville jeg satt på tett lokk og fryst vørteren. Kaldt nok ute? Så kokt den opp igjennom når du har fått tak i gjær. Vørter i romtemperatur er favorittmat for alt mindre enn det øyet kan se.
 
I den ytterste nød, hvordan vil et øl gjæret med Idun brødgjær bli? Noen som har testet med et vanlig all-grain brygg?

Det er jo ikke uvanlig å bruke Idun for å lage stjørdalsøl.
 
I den ytterste nød, hvordan vil et øl gjæret med Idun brødgjær bli? Noen som har testet med et vanlig all-grain brygg?

Det er jo ikke uvanlig å bruke Idun for å lage stjørdalsøl.

men da blir det ikke pils, og det spørs om det blir no godt

Du har ikke annen ølgjær da TS?
 
Litt seint nå, men jeg ville mesket ferdig, kokt den i minutter og satt den kjølig med lokk på. Den holder nok greit i 3 dager uten å bli sur.
 
Tilbake
Topp