Glemte og starte gjæren

Torbjørn Aasen

Norbrygg-medlem
Hei
Jeg har brygget en Blonde i kveld.
Alt var hel etter boka frem til etter jeg hadde strødd på tørrgjæren.
Rista opp tønna og satte på gjærlåsen og var veldig fornøyd egentlig.
Dvs. Helt til jeg begynte å rydde og så at det sto noe bak på Belle Saion gjærposen!!!
Skulle vist ha kokt noe vann og kjølt det ned for så og blande gjæren i den først.
Litt seint nå regner jeg med.
Er alt ødelakt nå eller er det noe som må gjæres for og redde min 13 batch (sef).
Sitte litt deppa i soffaen nå kjenner jeg.
 
Det er ikke ødelagt, så slapp helt av.
Det er anbefalt å rehydrere gjæren for å gi den en litt bedre start, så du kan jo gjøre dette neste gang.
 
yep; dette har vært diskutert opp ad stolpe og ned ad vegge og i det vide og det breie, men det som er sikkert, er at det blir utmerket øl av å gjøre som du har gjort. Så ta det med ro. Du kan jo rehydrere neste gang, og se om det blir noen forskjell.

Jeg rehydrerer - for sikkerhets skyld:p.
 
Jeg var på et bryggekurs nylig hvor det ble nevnt at mye av den moderne tørrgjæren fra annerkjente leverandører, ikke trenger rehydrering, men kan pitches direkte, pulver i kar.
Kilden på informasjonen er fra produsenten selv fra et av de store selskapene innen ølgjær,
 
Her I denne podcast snakker Lothe litt tørgjær. Ale gjær er ikkje så stort behov å rehydere

Episode 9. Gjær.
Vestkast
http://media.blubrry.com/vestkast/spacekraft.no/vestkast/wp-content/uploads/2016/01/9.mp3

Her er den endelig: Gjærepisoden! 1 time 39 minutter med to av landets største autoriteter på gjær og ølbrygging, til glede for nysgjerrige nybegynnere, glade viderekomne og nerdete eksperter.

Epis...

Subscribe the podcast http://spacekraft.no/vestkast/feed/podcast/

----
Sent from Podcast Republic 2.7.5
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.itunestoppodcastplayer.app

Sent fra min SM-A300FU via Tapatalk
 
yep; dette har vært diskutert opp ad stolpe og ned ad vegge og i det vide og det breie, men det som er sikkert, er at det blir utmerket øl av å gjøre som du har gjort. Så ta det med ro. Du kan jo rehydrere neste gang, og se om det blir noen forskjell.

Jeg rehydrerer - for sikkerhets skyld:p.
Jeg har bare hatt det rett oppi alle 13 batchene jeg har gjort. Får nok ut og leite etter hvordan jeg skal gjøre det nå forstår jeg.Kan en gjøre det med alle tørrgjærtypene
 
Rehydrering gjør man først og fremst for å vise at man "kan brygging" - i mindre grad fordi man VET at det gjør ølet bedre. Jeg rehydrer alltid når jeg bruker tørrgjær....
 
Sist redigert:
Ja, har ikke lest noe annet. Men vær obs på vanntemperaturen.
F eks W-34/70 tror jeg skal ha rundt 25C. Les hva produsenten foreskriver.
 
Her I denne podcast snakker Lothe litt tørgjær. Ale gjær er ikkje så stort behov å rehydere

Episode 9. Gjær.
Vestkast
http://media.blubrry.com/vestkast/spacekraft.no/vestkast/wp-content/uploads/2016/01/9.mp3

Her er den endelig: Gjærepisoden! 1 time 39 minutter med to av landets største autoriteter på gjær og ølbrygging, til glede for nysgjerrige nybegynnere, glade viderekomne og nerdete eksperter.

Epis...

Subscribe the podcast http://spacekraft.no/vestkast/feed/podcast/

----
Sent from Podcast Republic 2.7.5
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.itunestoppodcastplayer.app

Sent fra min SM-A300FU via Tapatalk
Takker den skal jeg høre på. Jeg bare brygger sier ikke at jeg kan brygge ennå. Men veldig morro å lære noe annet en det en driver med til daglig.
 
Takker den skal jeg høre på. Jeg bare brygger sier ikke at jeg kan brygge ennå. Men veldig morro å lære noe annet en det en driver med til daglig.
Er altid noke å lære. Altid noke ein vil forsøke. Altid noke ein vil forbedre. Altid noe nytt ein vil ha. Altid noke nytt ein vil brygge. Altid for lite tid. Altid for lite plass til gjæring.

Sent fra min SM-A300FU via Tapatalk
 
Podkasten var et funn!!
Hva som sies der angående tørrgjær: Du bør helt klart rehydrere lagergjær, mens det er mindre farlig med alegjær.
 
Skal brygge #14 Imperial Brown Ale med Danstar Notingham gjær i kveld så da blir det Podkast som tilbehør tenker jeg.
Kan hende jeg skal driste meg til rehydrere gjæren. og se om jeg får det til.
Takk for alle gode innspill og inspirasjon til enda bedre øl.:):):)
 
Kanskje lurt å starte ABAen ved litt lav temperatur.
Noen (les Finn:)) klager over uønsket fusel med Nottingham.
 
Tilbake
Topp