Hm, vet ikke om jeg forstod. Du vil ta vørter over i gjæringskar og syrne der fordi du trenger å frigjøre kjelen til annet brygg? Og tilbake i kjelen for kok?
Generelt ser det ut som vanlig rengjøring og star san er nok, basert på de kommentarene jeg leser på milk the funk. Mener også å ha lest at Lacto Brevis er en av de som setter seg mest fast i annet utstyr. Men hvis du skal ha det tilbake i samme kar, hvorfor ikke droppe kokingen? Humle kan jo tilsettes i en overhumlet starter hvis du vil det, noen gjør visst det med saison. Det vil også hemme lacto-vekst. Både fordi bakteriene er sensitive mot humle, og gjær vil utkonkurrere dem i kampen om sukkeret, sånn jeg har forstått det.
Ellers er fordelen med plantarum (finnes i bl.a. Nycopro Ferie) at man kan starte ved kroppstemperatur og la det dale mot romtemperatur. Ved bruk av Biola tror jeg det er best å holde det varmt.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Generelt ser det ut som vanlig rengjøring og star san er nok, basert på de kommentarene jeg leser på milk the funk. Mener også å ha lest at Lacto Brevis er en av de som setter seg mest fast i annet utstyr. Men hvis du skal ha det tilbake i samme kar, hvorfor ikke droppe kokingen? Humle kan jo tilsettes i en overhumlet starter hvis du vil det, noen gjør visst det med saison. Det vil også hemme lacto-vekst. Både fordi bakteriene er sensitive mot humle, og gjær vil utkonkurrere dem i kampen om sukkeret, sånn jeg har forstått det.
Ellers er fordelen med plantarum (finnes i bl.a. Nycopro Ferie) at man kan starte ved kroppstemperatur og la det dale mot romtemperatur. Ved bruk av Biola tror jeg det er best å holde det varmt.
Sent from my iPhone using Tapatalk