Satte ett øl i går, en kolsch med wlp029.
Den har dato i februar og jeg lagde 12 liter med OG 1,047
Tenkte det gikk fint med bare å hive oppi pakken pga god dato og lav mengde øl . Ble pitchet på 14 grader og satt til 16,5 grader på temp kontroll.
Etter 20 timer var det null aktivitet. Tittet forsikrig inn i lokket og der var det rimelig dødt.lukket derfor, og ristet ganske godt på ny for å tilføre mer oksygen. Skrudde også opp temperaturen 2 grader for å få fart på ølet.
Er det innafor å gjøre det slik? Vil heller ha ett øl med litt for mye estere enn å risikere infeksjon. Kokte all mengden vørter denne gang og kjølte ned i lukket system så bør tåle litt håper jeg.
Den har dato i februar og jeg lagde 12 liter med OG 1,047
Tenkte det gikk fint med bare å hive oppi pakken pga god dato og lav mengde øl . Ble pitchet på 14 grader og satt til 16,5 grader på temp kontroll.
Etter 20 timer var det null aktivitet. Tittet forsikrig inn i lokket og der var det rimelig dødt.lukket derfor, og ristet ganske godt på ny for å tilføre mer oksygen. Skrudde også opp temperaturen 2 grader for å få fart på ølet.
Er det innafor å gjøre det slik? Vil heller ha ett øl med litt for mye estere enn å risikere infeksjon. Kokte all mengden vørter denne gang og kjølte ned i lukket system så bør tåle litt håper jeg.