1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Guiness Extra Stout Riktig Karbonering

En tråd i 'Brygging' startet av biri, 26 Jul 2015.

  1. biri

    biri
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Biri
    hva er fornuftig mengde sukker pr liter i en guiness?
    skal tappe om noen dager.
     
  2. Håvard Skjevling

    Håvard Skjevling
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kongsberg
  3. biri

    biri
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Biri
    takker.
    krysser fingrene for at den blir bra
     
  4. Thomas D

    Thomas D
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Melhus
    Jeg beregnet 1.7 på en bitter en gang (flaske). Syntes den ble nesten flat, så tror ikke jeg ville gått mye lavere. Ser at det ofte anbefales litt mer kullsyre på flaske enn på fat.
     
    Håvard Skjevling liker dette.
  5. Tarjei77

    Tarjei77
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Os, Hordaland
    På flaske hadde eg ikkje gått under to volum. Litt røslig skjenking, so er du straks langt under.
     
    Thomas D liker dette.
  6. biri

    biri
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Biri
    ble ikke helt klok på den primings kalkulatoren. og gikk for 4 gr. pr liter.
    ble 68gr på 17 liter. jeg forventer ikke mye kullsyre da, men forsto jeg det riktig har jeg havnet mellom 1,5 og 2,0.
    tar gjerne en god forklaring på utregninga, så jeg kan skrive det opp i brygge boka.
     
  7. TorsteinO

    TorsteinO
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Nesodden
    Jeg pleier å bruke 5g pr liter til sånne øltyper
     
  8. bjornwaa

    bjornwaa
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hvor kan jeg finne oppskrift på en Guiness?
     
  9. Oddvar Demmo

    Oddvar Demmo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Tabellene/utregningen tar først utgangspunkt i hvor mye Co2 som er i ølet når du starter, dette er avhengig av temperaturen, lav temp inneholder mye co2 og høy temp lite co2.
    Så hvor mye co2 du ønsker
    Så hvor mye co2 det blir av sukkeret, det blir til co2/akohol i 50/50,
    4 gr. sukker blir da til 2 gr. Co2 som er 1 liter (egenvekt = 1,97 ~ 2) du ganger da bare øket volenhet du ønsker med 4

    Har du da et øl med rest co2 på 0,8 og ønsker 2,5 mangler du 1,7, du trenger da 1,7 X 4 = 6,8 gram sukker pr. liter øl.

    Volenhet på 2,5 vil si at det er 2,5 liter (0 atm) co2 i 1 liter øl. co2 en blir til kullsyre og tar da ikke mye plass.
     
  10. Aron

    Aron
    Expand Collapse
    Guest

Del denne siden