Har ikke oppskriften, men en kjapp titt rundt på nettet forteller litt dersom du ønsker å forsøke deg på en oppskrift:
- Det er en Dobbel / Imperial IPA.
- Malten er Maris Otter, hvete og krystall (sikkert i flere varianter)
- Farve 22 EBC
- Bitterhet: 90 IBU.
- Er ihht Haandbryggeriet's info humlet med Europeisk humle.
- Ihht RateBeer er det brukt amerikansk bitterhumle mens smak & aroma er Fuggles & Styrian Goldings
Noen her kjenner sikkert noen på Haandbryggeriet - hva om vi ber dem fint om en oppskrift, gitt at Nøgne Ø har "donert" sin IPA oppskrift til i allefall min glede det siste året...?
Beklager vis det er galt å vekke til live gamel tråd men...... :namnam: :sikle
Jeg ble utrolig imponert over dette ølet og kunne tengt meg å brygget noe i samme gate ikke klone men...
Jeg syntes dette ølet var utrolig lett drikkelig til å være så sterkt ikke hint til alkohol og akurat så lite bitterhet som jeg liker. og selvfølgelig enormt mye humle aroma, jeg fikk nesten følesen av at de hadde slengt i all humla på slutten av koke tiden og nermest ingen ting fra start. Stemmer det?
Er det noen som har prøvd seg på noe lignenede?
Og her blir vel valg av gjær og temperatur styring meget viktig eller?
Og mesken her er det vel bare første avrenning som brukes, eller gjør man en dobbel mesk (bruker første avrenning isteden for vann til neste mesk)?
Jeg tipper tørrhumling i tillegg, virker som om det er trikset på mange av IPAene (og APA-ene) jeg har smakt som virkelig sparker fra seg på aromafronten.
Dessverre er Haandbryggeriet ikke som de fleste andre craft brewers. De opplyser ikke en dritt om du spør.
Her må vi nok bare prøve oss frem.
Hvis man sammenlikner med Two Captains er den mye mindre bitter, og at den inneholder 9% er ganske utrolig. Det finnes ikke alkoholsmak i det hele tatt.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.