Håndtlanger / læregutt

MortenSickel

Norbrygg-medlem
Jeg har lenge tenkte på å begynne brygge og kom akkurat i gang med ekstraktbrygging, men vil gjerne gå et skritt videre. Så jeg lurer på, er det noen innen fornuftig kjøreavstand fra Drøbak som vil ha med en håndtlanger/læregutt på en bryggedag? ( dvs når det er mulig å treffes igjen da...)
 
Jeg har lenge tenkte på å begynne brygge og kom akkurat i gang med ekstraktbrygging, men vil gjerne gå et skritt videre. Så jeg lurer på, er det noen innen fornuftig kjøreavstand fra Drøbak som vil ha med en håndtlanger/læregutt på en bryggedag? ( dvs når det er mulig å treffes igjen da...)
Lunner på Hadeland er kanskje litt langt unna, men om du vil være med på en litt sær bryggedag utpå vårparten (når vi er vaksinert; vi hører til i gruppe 4 på prioriteringslista), er du velkommen:). Jeg brygger ikke med maskin, men på det som kanskje kan beskrives som "gamlemåten" - og så leker jeg meg med lodo-brygging for tida, uten at det egentlig kompliserer det hele så mye. (lodo=low dissolved oxygen)

Du er antakelig ikke plaga med katteallergi;).
 
Lunner på Hadeland er kanskje litt langt unna, men om du vil være med på en litt sær bryggedag utpå vårparten (når vi er vaksinert; vi hører til i gruppe 4 på prioriteringslista), er du velkommen:). Jeg brygger ikke med maskin, men på det som kanskje kan beskrives som "gamlemåten" - og så leker jeg meg med lodo-brygging for tida, uten at det egentlig kompliserer det hele så mye. (lodo=low dissolved oxygen)

Du er antakelig ikke plaga med katteallergi;).
Hvis du ikke er redd for litt kjøring @MortenSickel så ville jeg slått til på denne. Mer spartansk all-grain brygging med en kar som har flust med kunnskap frekventerer ikke dette forumet ofte.

Edit: spartansk og spartansk fru blom. Han er på lodo-kjøret, snurrer gjærstarterer som en karusell og justerer vann som en kjemiker. Men han har vel også vært lærer og innehar et snev av pedagogikk:)
 
Sist redigert:
Hvis du ikke er redd for litt kjøring @MortenSickel så ville jeg slått til på denne. Mer spartansk all-grain brygging med en kar som har flust med kunnskap frekventerer ikke dette forumet ofte.

Edit: spartansk og spartansk fru blom. Han er på lodo-kjøret, snurrer gjærstarterer som en karusell og justerer vann som en kjemiker. Men han har vel også vært lærer og innehar et snev av pedagogikk:)
Walter White!:eek:
 
Hvis du ikke er redd for litt kjøring @MortenSickel så ville jeg slått til på denne. Mer spartansk all-grain brygging med en kar som har flust med kunnskap frekventerer ikke dette forumet ofte.

Edit: spartansk og spartansk fru blom. Han er på lodo-kjøret, snurrer gjærstarterer som en karusell og justerer vann som en kjemiker. Men han har vel også vært lærer og innehar et snev av pedagogikk:)
- og savner å ha elever:p!
 
Jeg er en ganske enkel brygger, men om Halden er innenfor rekkevidde, så kan vi sikkert få til noe når det er varmere i været og koronaen er under kontroll. Du må tåle noen timer i en gammel garasje.
Har tilbrakt mange timer i gamle garasjer og desslike i mitt liv, så det hørtes egentlig mer forlokkende ut :cool:
 
Har tilbrakt mange timer i gamle garasjer og desslike i mitt liv, så det hørtes egentlig mer forlokkende ut :cool:
Du lærer sikkert mye mer av Finn, og han brygger mye oftere enn meg. Men når koronakrisen tillater, været er varmere og jeg har brygging på gang, så skal jeg gi deg en pling, så kanskje det passer. Det går jo an å lære av flere også. Jeg brygger jo på maskin, mens Finn baserer seg på kjeler, og det er egentlig noe jeg anbefaler folk å starte med. Det gir kunnskap for å avgjøre om/hvordan man skal oppgradere utstyret.

Egentlig har jeg lyst til å besøke Finn selv... (hint, hint)
 
Sist redigert:
Har tilbrakt mange timer i gamle garasjer og desslike i mitt liv, så det hørtes egentlig mer forlokkende ut :cool:
Ser dette kunne mistolkes... 'Mer forlokkende' som 'mer forlokkende enn skremmende (å tilbringe tid i gammel garasje)' - ikke i sammenlikning med Finns tilbud... Jeg har mest lyst på å lære kjelebrygging, men fint å være med en runde med maskinbrygging også før jeg eventuelt investerer i noe selv...
 
Du lærer sikkert mye mer av Finn, og han brygger mye oftere enn meg. Men når koronakrisen tillater, været er varmere og jeg har brygging på gang, så skal jeg gi deg en pling, så kanskje det passer. Det går jo an å lære av flere også. Jeg brygger jo på maskin, mens Finn baserer seg på kjeler, og det er egentlig noe jeg anbefaler folk å starte med. Det gir kunnskap for å avgjøre om/hvordan man skal oppgradere utstyret.

Egentlig har jeg lyst til å besøke Finn selv... (hint, hint)
Det kan ordnes, vet du:).
 
Anbefaler at du benytter deg av flere tilbud (men selvfølgelig Finn). Lærerikt å se forskjellige teknikker, og da er det enklere å se hva som passer deg og dine rammefaktorer best.
Velkommen i overgang fra ekstrakt til korn. Oppfordrer deg også til å melde deg inn i Norbrygg.
 
Tilbake
Topp