Hei.
Har en IPA som fremdeles ikke er gjæret ut etter 3 uker, mulig dette er normalt men er meget fersk på dette.
Og var 1060 når gjær ble tilsatt (safale US-05totalt 19 liter i karet med 1,5 pakke gjær) og ikke har sunket til mer enn 1028 etter 3 uker på gjæringsdunk.
Skal sies at det fremdeles "plopper" i gjærlåsen ca 5 ganger i minuttet og alt så ok ut når jeg forsiktig tok en prøve av den idag.
Karet har stått på ca 18 grader hele tiden og det er ikke mye spor av gjærkultur på overflaten.
Skulle ikke denne kommet lenger i prosessen?
Skal forresten ha FG på ca 1015.
Forrige ladning var flaskeklar etter 2 uker (APA).
Eneste forskjell jeg kan se på denne og den forrige er at det er tilsatt litt humle direkte i gjæringskar og 0,5 pakke mer gjær.
Er det noe jeg bør gjøre eller bare smøre seg med tålmodighet?
Har en IPA som fremdeles ikke er gjæret ut etter 3 uker, mulig dette er normalt men er meget fersk på dette.
Og var 1060 når gjær ble tilsatt (safale US-05totalt 19 liter i karet med 1,5 pakke gjær) og ikke har sunket til mer enn 1028 etter 3 uker på gjæringsdunk.
Skal sies at det fremdeles "plopper" i gjærlåsen ca 5 ganger i minuttet og alt så ok ut når jeg forsiktig tok en prøve av den idag.
Karet har stått på ca 18 grader hele tiden og det er ikke mye spor av gjærkultur på overflaten.
Skulle ikke denne kommet lenger i prosessen?
Skal forresten ha FG på ca 1015.
Forrige ladning var flaskeklar etter 2 uker (APA).
Eneste forskjell jeg kan se på denne og den forrige er at det er tilsatt litt humle direkte i gjæringskar og 0,5 pakke mer gjær.
Er det noe jeg bør gjøre eller bare smøre seg med tålmodighet?