Tar et spm her istedet for å lage ny tråd.
Satt et brygg idag. Skulle rehydrere gjæren, men tror ikke jeg fikk gjort det optimalt. Jeg har bare blitt fortalt at det fungerer fint å blande det med vann (rundt 20grader) i en kopp og la det stå i 10 min, men ikke noe mer enn 15min. Hvorfor det?
Mens jeg sto å venta på at vørteren skulle bli ca 20 grader glemte jeg helt vekk den koppen med gjær, så den stod i sikkert 30 min. Har dette noe å si? Personlig ser jeg ikke hva forskjellen skal bli, men jeg er jo helt nybegynner her også.
Tilsatte koppen med gjær/vann i vørteren. Vanskelig å si temp på vørteren på det tidspunktet, men var nok et sted mellom 20 og 30 grader. Jeg ble litt bekymret, men det plopper i gjærlåsen allerede(6 timer siden brygget ble satt)
Regner med at det blir øl ut av dette, men kan det jeg har gjort føre til at det blir stor forskjell i smak kontra om jeg hadde hatt de perfekte temperaturene?