SimenC
Norbrygg-medlem
Hei brygge-eksperter.
Jeg brygget foleden en Guinness klone og satte den til gjæring med WLP004. Gjæringen kom fort i gang, men etter ca et døgn sluttet varme elementet i fermenteringskammeret mitt å fungere. Jeg flyttet gjæringskaret til et annet rom der jeg trodde temperaturen var ok. Dessverre tok jeg feil og temperaturen kom opp i 20,5 grader under stormgjæring. Etter hva jeg leser på nett skal ikke denne gjæren ha noe over 20 grader.
Det som bekymrer meg mest er at fallet i SG avtok kraftig etter denne høye temperaturen. Jeg kjenner ikke WLP004 så godt så jeg vet ikke hva den gjør i mer stabil temperatur. Uansett venter jeg og ser an, men hva tenker dere? Bør jeg være bekymret?
![Bryggetemperatur.jpg Bryggetemperatur.jpg](https://forum.norbrygg.no/data/attachments/51/51716-18e1d175d305d53973cb2b3f528d0bc6.jpg)
Jeg brygget foleden en Guinness klone og satte den til gjæring med WLP004. Gjæringen kom fort i gang, men etter ca et døgn sluttet varme elementet i fermenteringskammeret mitt å fungere. Jeg flyttet gjæringskaret til et annet rom der jeg trodde temperaturen var ok. Dessverre tok jeg feil og temperaturen kom opp i 20,5 grader under stormgjæring. Etter hva jeg leser på nett skal ikke denne gjæren ha noe over 20 grader.
Det som bekymrer meg mest er at fallet i SG avtok kraftig etter denne høye temperaturen. Jeg kjenner ikke WLP004 så godt så jeg vet ikke hva den gjør i mer stabil temperatur. Uansett venter jeg og ser an, men hva tenker dere? Bør jeg være bekymret?
![Bryggetemperatur.jpg Bryggetemperatur.jpg](https://forum.norbrygg.no/data/attachments/51/51716-18e1d175d305d53973cb2b3f528d0bc6.jpg)