Jeg har lenge hatt lyst til å forsøke meg på denne nydelige porteren! Ola Dubh hadde jo vært enda morsommere men der settes det naturlige begrensinger som dessverre ikke lar seg løse så lett.. Noen som har lagret whisky på fat i 15++ år og vil kvitte seg med fata?? :yes:
Uansett.. Har dere noen innspill til denne oppskriften? Vurderer å tillsette litt lakris.. Jeg har kikket på nettet og kom frem til denne oppskriften etter noen små justeringer i Beersmith2:
Recipe: Old Engine Oil Clone
Brewer: Kay
Style: Robust Porter
TYPE: All Grain
Recipe Specifications
---------
Post Boil Volume: 27,23 l
Batch Size (fermenter): 23,00 l
Bottling Volume: 21,60 l
Estimated OG: 1,069 SG
Estimated Color: 62,6 EBC
Estimated IBU: 46,1 IBUs
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
5,00 kg Pale Malt (6 Row) US (3,9 EBC) Grain 1 71,4 %
1,20 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) Grain 2 17,1 %
0,70 kg Roasted Barley (591,0 EBC) Grain 3 10,0 %
0,10 kg Black (Patent) Malt (985,0 EBC) Grain 4 1,4 %
40,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 90,0 Hop 5 20,2 IBUs
10,00 g Galena [12,50 %] - Boil 60,0 min Hop 6 11,8 IBUs
28,00 g Willamette [5,50 %] - Boil 10,0 min Hop 7 5,3 IBUs
20,00 g Nugget [13,00 %] - Boil 10,0 min Hop 8 8,9 IBUs
1,0 pkg English Ale (White Labs #WLP002) [35,49 Yeast 9 -
50,00 g Oak Chips Whiskey (Secondary 7,0 days) Flavor 10 -
Mash Schedule: Single Infusion, Full Body
Total Grain Weight: 7,00 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Mash In Add 18,26 l of water at 75,7 C 67 C 60 min
Mash Out Add 7,30 l of water at 94,7 C 75,6 C 10 min
Notes:
------
Tilsetter whisky med vaniljestang(trekkes i 2 uker før tilsetting i gjærkar)
Uansett.. Har dere noen innspill til denne oppskriften? Vurderer å tillsette litt lakris.. Jeg har kikket på nettet og kom frem til denne oppskriften etter noen små justeringer i Beersmith2:
Recipe: Old Engine Oil Clone
Brewer: Kay
Style: Robust Porter
TYPE: All Grain
Recipe Specifications
---------
Post Boil Volume: 27,23 l
Batch Size (fermenter): 23,00 l
Bottling Volume: 21,60 l
Estimated OG: 1,069 SG
Estimated Color: 62,6 EBC
Estimated IBU: 46,1 IBUs
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
5,00 kg Pale Malt (6 Row) US (3,9 EBC) Grain 1 71,4 %
1,20 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) Grain 2 17,1 %
0,70 kg Roasted Barley (591,0 EBC) Grain 3 10,0 %
0,10 kg Black (Patent) Malt (985,0 EBC) Grain 4 1,4 %
40,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 90,0 Hop 5 20,2 IBUs
10,00 g Galena [12,50 %] - Boil 60,0 min Hop 6 11,8 IBUs
28,00 g Willamette [5,50 %] - Boil 10,0 min Hop 7 5,3 IBUs
20,00 g Nugget [13,00 %] - Boil 10,0 min Hop 8 8,9 IBUs
1,0 pkg English Ale (White Labs #WLP002) [35,49 Yeast 9 -
50,00 g Oak Chips Whiskey (Secondary 7,0 days) Flavor 10 -
Mash Schedule: Single Infusion, Full Body
Total Grain Weight: 7,00 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Mash In Add 18,26 l of water at 75,7 C 67 C 60 min
Mash Out Add 7,30 l of water at 94,7 C 75,6 C 10 min
Notes:
------
Tilsetter whisky med vaniljestang(trekkes i 2 uker før tilsetting i gjærkar)