Harviestoun's "Old engine oil" kloneforsøk

Nydal

Norbrygg-medlem
Jeg har lenge hatt lyst til å forsøke meg på denne nydelige porteren! Ola Dubh hadde jo vært enda morsommere men der settes det naturlige begrensinger som dessverre ikke lar seg løse så lett.. ;) Noen som har lagret whisky på fat i 15++ år og vil kvitte seg med fata??  :yes:
Uansett.. Har dere noen innspill til denne oppskriften? Vurderer å tillsette litt lakris.. Jeg har kikket på nettet og kom frem til denne oppskriften etter noen små justeringer i Beersmith2:


Recipe: Old Engine Oil Clone
Brewer: Kay
Style: Robust Porter
TYPE: All Grain

Recipe Specifications
---------
Post Boil Volume: 27,23 l
Batch Size (fermenter): 23,00 l 
Bottling Volume: 21,60 l
Estimated OG: 1,069 SG
Estimated Color: 62,6 EBC
Estimated IBU: 46,1 IBUs

Boil Time: 90 Minutes

Ingredients:
------------
Amt                  Name                                    Type          #        %/IBU       
5,00 kg              Pale Malt (6 Row) US (3,9 EBC)          Grain        1        71,4 %       
1,20 kg              Oats, Flaked (2,0 EBC)                  Grain        2        17,1 %       
0,70 kg              Roasted Barley (591,0 EBC)              Grain        3        10,0 %       
0,10 kg              Black (Patent) Malt (985,0 EBC)          Grain        4        1,4 %       
40,00 g              Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 90,0 Hop          5        20,2 IBUs   
10,00 g              Galena [12,50 %] - Boil 60,0 min        Hop          6        11,8 IBUs   
28,00 g              Willamette [5,50 %] - Boil 10,0 min      Hop          7        5,3 IBUs     
20,00 g              Nugget [13,00 %] - Boil 10,0 min        Hop          8        8,9 IBUs     
1,0 pkg              English Ale (White Labs #WLP002) [35,49  Yeast        9        -           
50,00 g              Oak Chips Whiskey (Secondary 7,0 days)  Flavor        10      -           


Mash Schedule: Single Infusion, Full Body
Total Grain Weight: 7,00 kg
----------------------------
Name              Description                            Step Temperat Step Time   
Mash In          Add 18,26 l of water at 75,7 C          67 C        60 min       
Mash Out          Add 7,30 l of water at 94,7 C          75,6 C        10 min       

Notes:
------
Tilsetter whisky med vaniljestang(trekkes i 2 uker før tilsetting i gjærkar)
 
Nydal skrev:
Noen som har lagret whisky på fat i 15++ år og vil kvitte seg med fata??  :yes:
Det nærmeste vi normalt kommer som hjemmebryggere er vel å marinere eikechips og slenge det med under sekundærgjæringa.
 
ØysteinM skrev:
Nydal skrev:
Noen som har lagret whisky på fat i 15++ år og vil kvitte seg med fata??  :yes:
Det nærmeste vi normalt kommer som hjemmebryggere er vel å marinere eikechips og slenge det med under sekundærgjæringa.
Så om du lager marinaden i dag, er ølet kanskje drikbart til jul 2026.  >:D
 
Tilbake
Topp