Hei,
Jeg har søkt litt på dette, men finner ingen svar jeg blir trygg på.
Jeg har brygget en gang, og fikk da hjelp av lærde til å beregne alle menger. ( råvararer, vannmengder osv. )
Jeg blandet da sammen malt og korrekt menge vann i meskekaret, og lot dette stå i en time, før jeg tømte på beregnet mengde vann, 18 liter. Brukte ca 20 min på denne prosessen.
Spørsmålet mitt er da: Finnes det anbefalinger på hvor lenge denne prosessen bør ta? Skjønner at det er flere måter å gjøre det på, noen kjører det igjennom i full fart og gjør det heller i 2 omganger, og får 2 "styrker" vørter, og blander dette sammen til 1, eller lager 1 brygg av hver. Har jeg forstått det riktig da ? ;D
Eller er det en fordel å bruke så lang tid som mulig på denne prosessen? Vil utbyttet og kvaliteten da øke ?
Sikkan
Jeg har søkt litt på dette, men finner ingen svar jeg blir trygg på.
Jeg har brygget en gang, og fikk da hjelp av lærde til å beregne alle menger. ( råvararer, vannmengder osv. )
Jeg blandet da sammen malt og korrekt menge vann i meskekaret, og lot dette stå i en time, før jeg tømte på beregnet mengde vann, 18 liter. Brukte ca 20 min på denne prosessen.
Spørsmålet mitt er da: Finnes det anbefalinger på hvor lenge denne prosessen bør ta? Skjønner at det er flere måter å gjøre det på, noen kjører det igjennom i full fart og gjør det heller i 2 omganger, og får 2 "styrker" vørter, og blander dette sammen til 1, eller lager 1 brygg av hver. Har jeg forstått det riktig da ? ;D
Eller er det en fordel å bruke så lang tid som mulig på denne prosessen? Vil utbyttet og kvaliteten da øke ?
Sikkan