Har lest ein del om folk som har tilsatt forskjellige typer bær i brygget. Eg har ein over middels bærglad far som har deponert ein god del liter råsaft av rips i fryseren min. Han opplyser om at det er ca 250g sukker (give or take) per liter saft. Bæra var dampa i saftkoker og har vor ei frysaren i eit halvår no.
Med tanke på at madammen seinast i går snakka om at det hadde vore godt med "lyst, syrlig" øl til sommaren så kunne kanskje ripssafta blitt brukt i heimebrygginga fram mot sommaren. Den er i alle fall syrlig nok...
Er det nokon som har erfaringar med å bruke anna enn heile bær i ølbrygging? Har nokon tips til kva øltypar dette kan funke til (Ser at andre har brygga Wit med Rips), og korleis eg best kan balansere ut syrligheta i ripssafta? Rekner med at dette uansett må bli et prøve og feile prosjekt....
Med tanke på at madammen seinast i går snakka om at det hadde vore godt med "lyst, syrlig" øl til sommaren så kunne kanskje ripssafta blitt brukt i heimebrygginga fram mot sommaren. Den er i alle fall syrlig nok...
Er det nokon som har erfaringar med å bruke anna enn heile bær i ølbrygging? Har nokon tips til kva øltypar dette kan funke til (Ser at andre har brygga Wit med Rips), og korleis eg best kan balansere ut syrligheta i ripssafta? Rekner med at dette uansett må bli et prøve og feile prosjekt....