Hei,
Dersom hender blir desinfisert i Starsan/Craftsan blanding, vil man da kunne dyppe hendene i karet for å måle gravity? Noen som har noen erfaring med dette?
Skjønner selvfølgelig at det ikke er å anbefale
Nei, la det være!!
Men hvorfor i all verden vil du ha hånda nedi vørter'n? Og uansett så skal du ikke åpne karet og slippe inn luft mot slutten av gjæringa.
Løsning: Stol på gjærlåsen - om du ikke har en god grunn til ikke å gjøre det - og skaff kraner til gjæringskarene dine.
Takk for svar, det er egentlig bare for å fylle et reagensrør slik at jeg kan måle gravity, deler av hånden/fingrene vil kunne komme i kontakt.
Vedrørende luft i karet, vil ikke resterende Co2 skyve ut oksygen (det er enda plopping i låsen)
du er ikke litt dramaqueen nå Finn ?
Det går jo ikke så lang tid fra jeg starter tappeprosessen til ølet er i flasker der det er helt minimalt med luft, så det blir bare det oksygenet som absorberes i løpet av den tida. Og den lufta er hele tida blandet med CO2, så oksygenkonsentrasjonen er ikke like stor som den du får når du åpner lokket helt.
(Kan fortsette seriøst.)
Den lufta er og blandet med nitrogen, 78% så jeg tror ikke oksidering er grunn til å ikke flaske ølet for å ikke gjøre store fativisteringer i starten, har ihvertfall ikke opplevd oksidert øl.
Og hvem har det første ølet stående så lenge at det blir ødelagt, han vil jeg se.
Kan Starsan eller lignende desinfisere en så ru og hårete overflate som en arm?
Om du må ta ut en prøve, og ikke har vintyv, kan du ikke heller bruke et desilitermål med hank? Så slipper du å dyppe hånda nedi.
Det går sikkert bra, men noen forskere holder nå på å prøve ut en teknikk med å ta ut en liten mengde av vesken, for å bruke den til måling.