Hilken av disse humler tørr jeg bruke i en lager (pils)

Oddvar Demmo

Norbrygg-medlem
Jeg har:
Magnum 16,1%  60 gr.
Styrian G. 5,3%  200 gr.
Styrian G 4,4%         50 gr.
Tettnanger 4,2% 60 gr

Er det noe her som IKKE bør kombineres i en pils style ? er det noe som er bra ?
Jeg regner med jeg MÅ bruke noe av dette i neste uke, Saazen kommer neppe tirsdag morgen.
 
Magnum til bitterhet og Tettbanger til smak og aroma. Blir finfin pilsner av det.
 
Du kan selvsagt bruke det, men det er ikke så vanlig. De to tyske er vanlig, men du får nok prima øl med Styrian også. Jeg hadde dog brukt de andre til akkurat pils (og antakelig lager generelt).
 
Blir nok det ja, et lite brygg som får fungere som starter til mine 2 Kg Saaz kommer.
noe slikt
magnum 25 gr  60 min
tetnang  30 gr  15 min
tettnang  30 gr  2 min
40 liter med kun lagermalt, resten må spares :)
 
Jeg har laget en pils med magnum som bitter og styrian G som smak/arome. Syns den ble bra.
 
Slik gjør Palmer det i amerikansk lager, vet ikke hvordan det blir i forhol til tysk lager.



Your Father's Mustache - American Lager
Malts Gravity Contribution
7 lbs. of 6 Row Base Malt
1.75 lbs. of Flaked Maize

37
10
BG for 6 Gallons 1.047
OG for 5 Gallons 1.056
Hops IBU Contribution
1 oz of Cluster (7.5%) at 60 minutes
1/4 oz of Styrian Goldings (5%) at 10 min.
1/4 oz of Styrian Goldings (5%) at 0 min.

28
2
0
Total IBUs 30
Yeast Fermentation Schedule
Bavarian Lager

Primary at 50°F for 2 weeks, Lager at 34°F for 7 weeks.
 
Sitter nå og smaker på en pils som har gjæret i 14 dager. Tapet litt for å måle FG.

Smakte godt :)

Humle som er brukt er magnum bitter, styrian Golding og saphir som smak/aroma.
 
Tilbake
Topp