1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Hipster IPA - Single Hop Mosaic Black Rye IPA

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av loebrygg, 30 Jan 2014.

  1. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Sitter å filosoferer over øl-trender og trendige navn
    da jeg kom opp med denne kreasjonen

    noen innvendinger? noe mer jeg kunne lagt til, bare sånn får å få den enda hippere

    Single Hop Mosaic Black Rye IPA Style: Amerikansk IPA Brewer: Hans Christian Løberg

    Statistics
    Volume: 12 liters
    Boil Volume: 20 liters
    OG: 1075
    BG: 1045
    FG:
    Alcohol: 7.5 % by vol.
    Colour: 74 EBC (Black)
    Bitterness: 111 IBU
    BU/GU: 1.48
    Fermentables
    Maris Otter Pale Malt 5 EBC 720 g
    Crystal Rye 190 EBC 185 g
    Crystal Malt 135 120 EBC 185 g
    Chocolate (dehusked) Malt 1500 EBC 125 g
    Chocolate Malt 600 EBC 75 g
    Rye Malt 6 EBC 6 EBC 410 g
    Liquid Light Extract 8 EBC 1800 g

    2g Mosaic per liter @ 60, 15, 5 & dry
     
  2. Tollefsen

    Tollefsen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bytt ut litt ekstrakt med økologisk sukker, så får du en "Organic.....". Eller driter hipsterne nå i organic siden "alle" andre er helt ville etter det på butikken?

    Et annet alternativ er å kaldtrekke noe chai eller grønne/hvite tesorter til flasking/fating.

    Har du peil på hipstermusikk så kan du spille denne for ølet i gjæringskaret. Da blir gjæren glad og produserer masse hippe smaker...
     
  3. Kjetil S

    Kjetil S
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Jeg ville heller brukt Waimea som humle. Men du har antakelig ikke hørt om den.
     
    HåvardF og SundbØL liker dette.
  4. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    ;-)


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  5. kokkenrolv

    kokkenrolv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    "Munich is the new Crystal" !
     
  6. Jørn Hammerud

    Jørn Hammerud
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hahaha! Kostelig lesing.  :ilike:
     
  7. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Mosaic er såååå ute...
     
  8. Odland

    Odland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    Tørrhumlet med en fidora eller ironisk t-skjorte

    FORØVRIG: Brygge øl i 2014 er sååå ut. Med mindre du brygger øl ironisk da vel å merke.
     
  9. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Litt mer seriøst: Du bør bruke mer humle mot slutten av koketiden og til tørrhumling.
     
  10. dagwayne

    dagwayne
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    HYSJ  gahr.....         


    ;-)
     
  11. dagwayne

    dagwayne
    Expand Collapse
    Registrert bruker


    Liquid Light Extract      8  EBC      1800  g    Konvertert til grains??  :  (Vennligst legg inn riktig svar.......)  her:................
     
  12. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
     
  13. dagwayne

    dagwayne
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Kjempetakk....
     
  14. dagwayne

    dagwayne
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    ehhh, pilsmalt??
     
  15. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    F.eks, el. Marris Otter eller Pale

    dette er uansett bare krasjon som er på skrivebordet ennå, ikke et øl som allerede finnes
     
  16. Petter F

    Petter F
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Den må nesten fatlagres, og gjerne tilsettes frukt og/eller brett.
     
  17. dagwayne

    dagwayne
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Okey, det ser ut som en interesant greie, den tror jeg at jeg vil prøve meg på
     
  18. HenningPP

    HenningPP
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Ingen våthumling? Da er det vel ikke sært nok for hipstermafiaen.

    Surøl har jo også blitt så hipt, har jeg lest. Og villgjær er jo organisk også, i den grad dagens hipstere bryr seg om sånt.  :)
     
  19. joikakaka

    joikakaka
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Molde
    Tar det for gitt at Moasic lar seg gjøre som tørrhumle også?
     
  20. HSel

    HSel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    Evil Twin Brewing har også vært inne på tanken; http://eviltwin.dk/Hipster-Ale

    "If you feel excluded because you’re hip but your city is not, this cutting-edge, ‘hip without border’ pale ale is an homage to you - the global hipster"
     

Del denne siden