Jeg har nå denne samme usmaken i mitt 4 brygg på rad.
Problemet er at ølen smaker veldig bittert\beskt. Bitterheten sitter langt ned i halse lenge etter at jeg har smakt.
Det jeg brygger er en NEIPA. Har brygget samme oppskrift flere ganger før og da har den blitt supergod, men de to siste rundene har det gått dårlig.
Jeg brygger på 2x Speidel 20l og gjærer i et SS Chronicalog et Speidel gjæringskar. Disse står i vært sitt kjøleskap med STC-1000 som styrer temp. Startet på 19 grader og økte til 21 grader etter 3 dager. Begge ble CC til 4 gr i 1 døgn og tappet på fat som er flushet med co2 i forkant. Ølen har stått i totalt 14 dager til gjæring. Brukte WLP007 og Wyeaste1318 som begge ble startet opp 2l med magnetrører.
Vasker fat med BBW og setter de inn med StarSan før bruk. Kjører også StarSan gjennom tappelinja.
Hvis det er infeksjon i tappelinja? kan den forplante seg ned i fatet med trykk? Eller kanskje det er infeksjon i fata? men det smaker ikke som infiser øl, det er bare veldig bittert og beskt. Ikke slik som humlen skaper, men mye skarpere.
Det rare er at ølen ikke smaker dårlig når jeg tester den før fating.
Tankene er mange: Astringen, infeksjon, grønn øl,
Håper jo at den vil rette seg etter en uke eller 2, men er usikker. Har nå satt fata i romtemp for å se om det hjelper på modningen.
Noen med erfaring? Trenger sårt litt tilbakemelding på dette da jeg holder på å gå på veggen.
Finn.no har streifet tankene
Problemet er at ølen smaker veldig bittert\beskt. Bitterheten sitter langt ned i halse lenge etter at jeg har smakt.
Det jeg brygger er en NEIPA. Har brygget samme oppskrift flere ganger før og da har den blitt supergod, men de to siste rundene har det gått dårlig.
Jeg brygger på 2x Speidel 20l og gjærer i et SS Chronicalog et Speidel gjæringskar. Disse står i vært sitt kjøleskap med STC-1000 som styrer temp. Startet på 19 grader og økte til 21 grader etter 3 dager. Begge ble CC til 4 gr i 1 døgn og tappet på fat som er flushet med co2 i forkant. Ølen har stått i totalt 14 dager til gjæring. Brukte WLP007 og Wyeaste1318 som begge ble startet opp 2l med magnetrører.
Vasker fat med BBW og setter de inn med StarSan før bruk. Kjører også StarSan gjennom tappelinja.
Hvis det er infeksjon i tappelinja? kan den forplante seg ned i fatet med trykk? Eller kanskje det er infeksjon i fata? men det smaker ikke som infiser øl, det er bare veldig bittert og beskt. Ikke slik som humlen skaper, men mye skarpere.
Det rare er at ølen ikke smaker dårlig når jeg tester den før fating.
Tankene er mange: Astringen, infeksjon, grønn øl,
Håper jo at den vil rette seg etter en uke eller 2, men er usikker. Har nå satt fata i romtemp for å se om det hjelper på modningen.
Noen med erfaring? Trenger sårt litt tilbakemelding på dette da jeg holder på å gå på veggen.
Finn.no har streifet tankene