Hjelp!! Hva er dette_

Maanger

Norbrygg-medlem
Så det samme, men oppskriften viste 19 grader. Det virker helt dødt, og pga Amber Christmas gjærer i hylla over ønsker jeg ikke å heve tempen mer enn 20`c. usikker på om jeg skal vente noen dager til med å tilsette purreen, eller bare helle den i og håpe....
Ta en prøve og mål SG. Er den under OG er det liv. Er den lik OG ville jeg også blitt litt skeptisk mtp liv der siden det er dag 4. Hell i pureen når den har gjæret 5-6 dager og fått syrnet seg.
 

Runesu

Norbrygg-medlem
Ta en prøve og mål SG. Er den under OG er det liv. Er den lik OG ville jeg også blitt litt skeptisk mtp liv der siden det er dag 4. Hell i pureen når den har gjæret 5-6 dager og fått syrnet seg.
Får ikke tatt SG nå. Bygget ,4 bar trykk på et par dager, og så flatet ut på 0,25 nå, så tenker det er liv(håper jeg). Stått nå i 6 dager, og er fristet til å tilsette pureen og la det står til. blitt litt forfjamset over lite aktivitet og skum i karet, men det er kanskje det som er den.... Gjæra ligger også rimelig jevnt i bunnen...
 

Maanger

Norbrygg-medlem
Får ikke tatt SG nå. Bygget ,4 bar trykk på et par dager, og så flatet ut på 0,25 nå, så tenker det er liv(håper jeg). Stått nå i 6 dager, og er fristet til å tilsette pureen og la det står til. blitt litt forfjamset over lite aktivitet og skum i karet, men det er kanskje det som er den.... Gjæra ligger også rimelig jevnt i bunnen...
Ville uansett fått gjort dette før du vurderer å tilsette pureen. Har du oppskriften? Nysgjerrig på Philly Sour, og tenker å prøve meg på en Berliner Weisse snart.
 

Runesu

Norbrygg-medlem
Ville uansett fått gjort dette før du vurderer å tilsette pureen. Har du oppskriften? Nysgjerrig på Philly Sour, og tenker å prøve meg på en Berliner Weisse snart.
Det er optimalt, men får se. Er redd for infeksjon (ha-ha), men ringer butikken morgen så hører jeg med dem. Tenker også at det ikke hadde blitt så høyt trykk på kanskje 0,7-0,8 bar( bremset trykket på 0,4) om det ikke hadde vært noe liv.... Kanskje.

Her er linken til pakka og oppskriften: Gjerne kommenter. ikke så kjent med Berliner Reise og samtidig var det surøl som kona ønsket, så derfor passet pakka og lære ut i fra. Tilsatte 500g laktose under siste 15 min kok. skal tilsette 1 kg med ferskenpuré engang snart, håper jeg :)

 
Sist redigert:

Kloakk

Norbrygg-medlem
Det er optimalt, men får se. Er redd for infeksjon (ha-ha), men ringer butikken morgen så hører jeg med dem. Tenker også at det ikke hadde blitt så høyt trykk på kanskje 0,7-0,8 bar( bremset trykket på 0,4) om det ikke hadde vært noe liv.... Kanskje.

Her er linken til pakka og oppskriften: Gjerne kommenter. ikke så kjent med Berliner Reise og samtidig var det surøl som kona ønsket, så derfor passet pakka og lære ut i fra. Tilsatte 500g laktose under siste 15 min kok. skal tilsette 1 kg med ferskenpuré engang snart, håper jeg :)

Hvorfor gjære philly sour under trykk i det hele tatt? Lallemand sier at den er så følsom for trykk at de anbefaler egen karboneringsgjær hvis man skal karbonere naturlig.

Er ikke sikkert det er grunnen til at det går seint hos deg og jeg ser enkelte har fått karbonert flaskene sine uten, men jeg ser ingen fordeler med å trykkgjære philly sour.

Og hvis du gjærer under trykk, hva gjærer du på?
 

Runesu

Norbrygg-medlem
Hvorfor gjære philly sour under trykk i det hele tatt? Lallemand sier at den er så følsom for trykk at de anbefaler egen karboneringsgjær hvis man skal karbonere naturlig.

Er ikke sikkert det er grunnen til at det går seint hos deg og jeg ser enkelte har fått karbonert flaskene sine uten, men jeg ser ingen fordeler med å trykkgjære philly sour.

Og hvis du gjærer under trykk, hva gjærer du på?
Fermzilla 30 l allround med 0,3 bar.
Update:
Så, gjort følgende: fjernet trykket på 0,3 bar, beholdt temp på 19,7’C, tatt SG prøve som viste 1.025. spist seg ned fra 1.047 til 1.025 på ca en uke. Smakte lett syrlig pils. «Det lever»
Tilsetter 1 kg ferskenpuré i morgen og fortsetter utgjæring en uke til uten trykk. Regner med et FG på ca1.015 da.
Håper jeg
 

PetterL

Norbrygg-medlem
Fermzilla 30 l allround med 0,3 bar.
Update:
Så, gjort følgende: fjernet trykket på 0,3 bar, beholdt temp på 19,7’C, tatt SG prøve som viste 1.025. spist seg ned fra 1.047 til 1.025 på ca en uke. Smakte lett syrlig pils. «Det lever»
Tilsetter 1 kg ferskenpuré i morgen og fortsetter utgjæring en uke til uten trykk. Regner med et FG på ca1.015 da.
Håper jeg

Philly Sour er treig, kan være 2 uker totalt blir litt i minste langet så pass på at den får gjøre seg ferdig før du flasker/fater/bokser.
 
Topp