Hjelp med raskt drikkeklare øltyper

Har fått med meg, frå Gahr sin artikkel i "det lille ekstra", at tørr stout ikkje treng særlig mykje lagring etter karbonering. Men er det nokre av dykk som kan hjelpe meg med fleire typer som blir drikkeklare i ein fart?

G
 
Nesten alle med litt lav OG. Wit er et godt eksempel, men engelske ales kan også være drikkeklar på kort tid, særlig om du bruker en gjær som flokkulerer godt.
 
Hefe-Weizen!  Lett å lage og smaker visstnok best fersk :) Vår ble borte i en fart ihverfall, selv om den bare var to dager gammel... De fleste "enkle overgjærede øl" som ikke har mange komplekse smaker og høy alk% er ganske ok å drikke med en gang etter at de er karbonert
 
Har tenkt å sette en pale ale som modnes raskt. Hvor mye har gjærtypen å si her.
Har valget mellom tørrgjør, Safale us-04 og us-05. Er us-04 samme stain som NØ sin 007 gjær?
Denne flokkulerer visst bra. Har inntrykk av at NØ sine modner raskt?
 
Tilbake
Topp