Hei folkens, fersk speidel brygger her.
For 3 uker siden hadde jeg første brygg med kort maltrør i min 50l speidel, et American IPA sett fra bryggselv. Etter mesk,kok og avkjøling kom jeg frem til en OG = 1.064 som er ca "midt på". Glad og fornøyd tappet jeg over til gjæringspann og satte fra meg spannet på et mørkt kott. Ting så ut til å gå helt etter oppskriften, men når jeg skulle tilsette tørrhumle etter 7 dag så gjorde jeg en ny måling og da ble det 1.030. Har i ettertid skjønt at her burde varselklokkene startet å kime, men som fersk i faget tilsatte jeg tørrhumle og lot ting stå en uke til. Forrige lørdag målte jeg på nytt og fikk da 1.024. Stakk en tur innom Bryggselv og ble anbefalt å tilsette en pakke gjær til samt "litt forsiktig rugging". Som sagt så gjort og nå er 3dje måling gjennomført til 1.020....
Hva gjør jeg nå ? I følge oppskrift skulle jeg for en uke siden vært nede på 1.010-1.013, men der jeg jo ikke nå heller. Er det noe mer jeg kan gjøre eller skal jeg bare tappe over på flaske og la det modne ?
Alle råd tas imot med takk....
peram
For 3 uker siden hadde jeg første brygg med kort maltrør i min 50l speidel, et American IPA sett fra bryggselv. Etter mesk,kok og avkjøling kom jeg frem til en OG = 1.064 som er ca "midt på". Glad og fornøyd tappet jeg over til gjæringspann og satte fra meg spannet på et mørkt kott. Ting så ut til å gå helt etter oppskriften, men når jeg skulle tilsette tørrhumle etter 7 dag så gjorde jeg en ny måling og da ble det 1.030. Har i ettertid skjønt at her burde varselklokkene startet å kime, men som fersk i faget tilsatte jeg tørrhumle og lot ting stå en uke til. Forrige lørdag målte jeg på nytt og fikk da 1.024. Stakk en tur innom Bryggselv og ble anbefalt å tilsette en pakke gjær til samt "litt forsiktig rugging". Som sagt så gjort og nå er 3dje måling gjennomført til 1.020....
Hva gjør jeg nå ? I følge oppskrift skulle jeg for en uke siden vært nede på 1.010-1.013, men der jeg jo ikke nå heller. Er det noe mer jeg kan gjøre eller skal jeg bare tappe over på flaske og la det modne ?
Alle råd tas imot med takk....
peram