Hei.
Er en ekstremt uerfaren brygger med kun 1 brygg på samvittigheten.
Tenkte på å prøve meg på en heavy duty imperial stout på Speidel 50.
Alle innspill til justeringer eller kommentarer mottas med takk.
Siden det ikke er aktuelt å dobbelmeske i denne omgang tenkte jeg å erstatte noe av base malten med DME og sprite opp OG'en med litt dememera sukker.
Har satt sammen en liten oppskrift:
Batch Size: 45l
OG: 1.097
FG: 1.018
IBU: 65
Colour: 102 EBC
10.50 kg Pale malt (Maris Otter?)
1.0 kg Chocolate malt 1200EBC
1.0 kg Pale Chocolate Malt 600 EBC
0.5 kg Havre flak
2.0 kg Ekstra lys DME
1.5 kg Dememera sukker (15 min)
50g Warrior - 60 min
50g Warrior - 30 min
100g East Kent Golding - 10 min
100g lakrisrot: 15 min
Gjær: Safale US05
Mekske temp: 67 grader i 60 min
Utmesk temp: 78 grader 10 min.
Tilsetter espresso shots i gjæringsspann et par dager før flasking.
Er en ekstremt uerfaren brygger med kun 1 brygg på samvittigheten.
Tenkte på å prøve meg på en heavy duty imperial stout på Speidel 50.
Alle innspill til justeringer eller kommentarer mottas med takk.
Siden det ikke er aktuelt å dobbelmeske i denne omgang tenkte jeg å erstatte noe av base malten med DME og sprite opp OG'en med litt dememera sukker.
Har satt sammen en liten oppskrift:
Batch Size: 45l
OG: 1.097
FG: 1.018
IBU: 65
Colour: 102 EBC
10.50 kg Pale malt (Maris Otter?)
1.0 kg Chocolate malt 1200EBC
1.0 kg Pale Chocolate Malt 600 EBC
0.5 kg Havre flak
2.0 kg Ekstra lys DME
1.5 kg Dememera sukker (15 min)
50g Warrior - 60 min
50g Warrior - 30 min
100g East Kent Golding - 10 min
100g lakrisrot: 15 min
Gjær: Safale US05
Mekske temp: 67 grader i 60 min
Utmesk temp: 78 grader 10 min.
Tilsetter espresso shots i gjæringsspann et par dager før flasking.
Sist redigert: