Hjelp til Humle i IPA

Hadde planer om å prøve meg på en lett IPA i løpet av helga
Lurer litt på humle tilsetningen, (eller oppskriften generelt.)
Har liggende 100g cascade pellets og 100g chinook
Litt usikker på om jeg greier å få 5,8kg malt i speidelen

5,40 kg Pale Ale Malt (5,9 EBC) Grain 93,10 %
0,40 kg Pale Crystal Malt (70,0 EBC) Grain 6,90 %
60,00 gm Cascade [5,70 %] (90 min) Hops 40,2 IBU
40,00 gm Cascade [5,70 %] (15 min) Hops 12,4 IBU
20,00 gm Chinook [12,90 %] (5 min) Hops 5,7 IBU
0,p tsp super Moss (Boil 10,0 min) Misc 
0,05 tsp Yeast Nutrient (Boil 5,0 min) Misc 
1 Pkgs California Ale (White Labs #WLP001) 1L starter
Meske 68C 90min
Kok 90min


Est Original Gravity: 1,060 SG
Est Final Gravity: 1,013 SG
Estimated Alcohol by Vol: 6,03 % 
Bitterness: 58,3 IBU




 
 
Jeg har prøvd i overkant av 6 kg, det ble noen pumpestopp. Passer man på, så går det. Vet ikke om du har hatt pumpestopp noen gang, og hvordan du løser det uten å demontere pumpe?  :jaha:
 
Per N skrev:
Jeg har prøvd i overkant av 6 kg, det ble noen pumpestopp. Passer man på, så går det. Vet ikke om du har hatt pumpestopp noen gang, og hvordan du løser det uten å demontere pumpe?  :jaha:

Har vel ikke hatt mer enn ca 5kg, og da har del aldri vært noe problem, men frister ikke med noe pumpe stopp akuratt.
 
Det er jo greiest at det går uten at pumpa stopper. Jeg laget en Wit for ca 14 dg siden da hadde jeg under 5 kg, men brygget hadde 50% hvete og da stoppet pumpa. Så pumpestopp ser det ut som man må regne med. For å løse opp, slik at pumpa starter igjen, er det bare å tappe av noen liter fra krana og helle det tilbake i tanken, det er ikke verre enn det.
 
Atle Andersen skrev:
Hadde planer om å prøve meg på en lett IPA i løpet av helga
Lurer litt på humle tilsetningen, (eller oppskriften generelt.)
Har liggende 100g Cascade pellets og 100g chinook
Litt usikker på om jeg greier å få 5,8kg malt i speidelen

5,40 kg Pale Ale Malt (5,9 EBC) Grain 93,10 %
0,40 kg Pale Crystal Malt (70,0 EBC) Grain 6,90 %
60,00 gm Cascade [5,70 %] (90 min) Hops 40,2 IBU
40,00 gm Cascade [5,70 %] (15 min) Hops 12,4 IBU
20,00 gm Chinook [12,90 %] (5 min) Hops 5,7 IBU
0,p tsp super Moss (Boil 10,0 min) Misc 
0,05 tsp Yeast Nutrient (Boil 5,0 min) Misc 
1 Pkgs California Ale (White Labs #WLP001) 1L starter
Meske 68C 90min
Kok 90min


Est Original Gravity: 1,060 SG
Est Final Gravity: 1,013 SG
Estimated Alcohol by Vol: 6,03 % 
Bitterness: 58,3 IBU

Jeg ville ha snudd om på humletilsetningen din. Bruk chinook som bitterhumle (har ikke erfaring med den selv, men den er visstnok en knallbra bitterhumle) og bruk masse cascade mot kokeslutt (f.eks. 30 gr 10 min kok, 70 gr 0 in kok) og tørrhumle med restene av chinooken. 20 gr chinnok med 5 min kok gir i hvert fall alt for lite humlearoma for en IPA.

Jeg ville også ha mesket mye lavere for å få god utgjæring. En amerikansk IPA skal være ganske tørr. Jeg pleier å meske på 65 grader med mitt oppsett, i hvert fall.  Maltsammensetningen synes jeg ser bra ut.

0,05 ts gjærnæring er vel litt lite :)
 
Tilbake
Topp