Stian Andreassen
Norbrygg-medlem
Hadde egentlig planer om å brygge en Single Hop APA med Chinook. Men pga omstendigheter (været i Nord-Norge) og uledig gjæringsskap, så må den gjæres på lagertemperatur. Planen var å kjøre den med US-05 på 15+, men dette er nå endret til W-34/70 på 10–12.
Under er opprinnelig oppskrift m/humleprogram. Spørsmål blir: Vil samme humleprogram funke for en lager? Evt andre forslag?
NB! Maltsammensetningen kan ikke endres nå (annet enn at jeg kan la være å tilsette havregryn), så det er humlebiten som er tema.
Expected Pre-Boil Gravity: 1,046 SG
Expected OG: 1,054 SG
Expected FG: 1,013 SG
Expected ABV: 5,4 %
Expected IBU: (using Tinseth): 40,1
Expected Color: (using Mosher): 13,9 EBC
Apparent Attenuation: 75,0 %
Mash Efficiency: 75,0 %
Boil Duration: 60,0 mins
Fermentation Temperature: 12 ˚C
Fermentables
UK Pale Ale Malt 4,626 kg (90,0 %) In Mash/Steeped
German Carahell 257 g (5,0 %) In Mash/Steeped
German Melanoidin Malt 154 g (3,0 %) In Mash/Steeped
UK Flaked Oats 103 g (2,0 %) In Mash/Steeped
Hops
US Chinook (13,0 % alpha) 18 g Loose Pellet Hops - 60 Min From End
US Chinook (13,0 % alpha) 15 g Loose Pellet Hops - 15 Min From End
US Chinook (13,0 % alpha) 15 g Loose Pellet Hops - 5 Min From End
US Chinook (13,0 % alpha) 26 g Loose Pellet Hops - At turn off
Yeast
DCL W-34/70 Saflager 2 packs -
Mash Schedule
Step: Rest at 66 ˚C 60
Step: Raise to and Mash out at 77 ˚C 10
Under er opprinnelig oppskrift m/humleprogram. Spørsmål blir: Vil samme humleprogram funke for en lager? Evt andre forslag?
NB! Maltsammensetningen kan ikke endres nå (annet enn at jeg kan la være å tilsette havregryn), så det er humlebiten som er tema.
Expected Pre-Boil Gravity: 1,046 SG
Expected OG: 1,054 SG
Expected FG: 1,013 SG
Expected ABV: 5,4 %
Expected IBU: (using Tinseth): 40,1
Expected Color: (using Mosher): 13,9 EBC
Apparent Attenuation: 75,0 %
Mash Efficiency: 75,0 %
Boil Duration: 60,0 mins
Fermentation Temperature: 12 ˚C
Fermentables
UK Pale Ale Malt 4,626 kg (90,0 %) In Mash/Steeped
German Carahell 257 g (5,0 %) In Mash/Steeped
German Melanoidin Malt 154 g (3,0 %) In Mash/Steeped
UK Flaked Oats 103 g (2,0 %) In Mash/Steeped
Hops
US Chinook (13,0 % alpha) 18 g Loose Pellet Hops - 60 Min From End
US Chinook (13,0 % alpha) 15 g Loose Pellet Hops - 15 Min From End
US Chinook (13,0 % alpha) 15 g Loose Pellet Hops - 5 Min From End
US Chinook (13,0 % alpha) 26 g Loose Pellet Hops - At turn off
Yeast
DCL W-34/70 Saflager 2 packs -
Mash Schedule
Step: Rest at 66 ˚C 60
Step: Raise to and Mash out at 77 ˚C 10