1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Hjelp til kveik

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av Thornbridge, 23 Jan 2019.

  1. Thornbridge

    Thornbridge
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Jeg har fått tak i 2 ml kveik som jeg ønsker å formere og tørke. Hvordan gjør jeg dette? Må kveiken lage øl først?
     
    #1 Thornbridge, 23 Jan 2019
    Sist redigert: 23 Jan 2019
  2. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hvor gammel er den? Hvilken øl har du tenkt å brygge? Hvor stor batch?
     
  3. Thornbridge

    Thornbridge
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Har ikke tenkt å brygge nå, bare få mer kveik som kan brukes seinere til både brygging og baking.
     
  4. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Du kan jo sette starter på den, men det funker best hvis du klarer å holde 30C++ litt avhengig av hvilken kveik du har. Våt kveik holder seg bra i kjøleskap i flere måneder, med en økende risiko for at den blir sur. Jeg ville brygget snarest mulig, om så kun for å få topphøsta frisk gjær som da kunne blitt tørka og fryst. Da varer det "evig".
     
  5. Thornbridge

    Thornbridge
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Kveiken er fra i vår. Hvordan kan jeg finne ut om den er sur?
     
  6. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Lukter det gjær så er alt ok. Lukter det eddik eller noe unaturlig så er det bare å skylle ut. Er den nesten et år gammel er det kanskje like greit å få seg et nytt rør eller en vakumert tørket en.
     

Del denne siden