Jeg har funnet en øltype som jeg liker veldig godt. En øl som vi har brygget selv ut i fra oppskrift fra en bok som heter Brygg ditt eget øl skrevet av Greg Hughes, side 133 (legger ved bilde av oppskrift nedenfor). Dette er ifølge oppskriften en Amerikansk IPA. Den er kjempe god, men kunne gjerne hatt litt mer humle smak (uten å overdrive).
Vi bruker tørrgjær så vi har brukt US 05 isteden for det som står i oppskriften. Simcoe ble også byttet ut med Amarillo da butikken var tom for Simcoe. Batch 2 av denne hadde de ikke Amarillo så da brukte vi Autumn.
Spørsmålet IPA eller APA dukker opp når jeg kjøper meg en IPA på butikk, polet eller på byen da jeg synes at disse har alt for mye av det gode (humlesmak) og dermed føles smaken konsentrert/konsentrat. JEg har smakt noen fra de store bryggeriene som Hansa, Aas, Frydenlund osv og jeg har også smak Nøgene Ø Global IPA, Brooklyn East IPA, Brewdog Punk IPA og synes alle disse har for skarp smak.
Ølet som jeg liker er mer som Mikeller Kj:rlek (Høst/Vinter 2015) hvis noen har smakt den. Dette er en Pale Ale/APA og har hintet av Humle som ligger ved siden av de andre gode smakene. Denne er utifra det jeg kan huske perfekt.
Det jeg lurer på er er om IPA skal være så skarp som de i butikken og at jeg egentlig bør se etter APA oppskrifter isteden for IPA? Jeg vil gjerne ha merkbar humle smak i ølet, men ikke overdrevent.
Jeg har lyst til å prøve oppskriften på American APA med litt ekstra humle i og se om dette gjør susen, men jeg er veldig usikker på hvor mye jeg må legge til og når. Denne ølen er veldig god som den er, men det er jo morro å prøve seg litt på å justere oppskrifter litt.
Vi bruker tørrgjær så vi har brukt US 05 isteden for det som står i oppskriften. Simcoe ble også byttet ut med Amarillo da butikken var tom for Simcoe. Batch 2 av denne hadde de ikke Amarillo så da brukte vi Autumn.
Spørsmålet IPA eller APA dukker opp når jeg kjøper meg en IPA på butikk, polet eller på byen da jeg synes at disse har alt for mye av det gode (humlesmak) og dermed føles smaken konsentrert/konsentrat. JEg har smakt noen fra de store bryggeriene som Hansa, Aas, Frydenlund osv og jeg har også smak Nøgene Ø Global IPA, Brooklyn East IPA, Brewdog Punk IPA og synes alle disse har for skarp smak.
Ølet som jeg liker er mer som Mikeller Kj:rlek (Høst/Vinter 2015) hvis noen har smakt den. Dette er en Pale Ale/APA og har hintet av Humle som ligger ved siden av de andre gode smakene. Denne er utifra det jeg kan huske perfekt.
Det jeg lurer på er er om IPA skal være så skarp som de i butikken og at jeg egentlig bør se etter APA oppskrifter isteden for IPA? Jeg vil gjerne ha merkbar humle smak i ølet, men ikke overdrevent.
Jeg har lyst til å prøve oppskriften på American APA med litt ekstra humle i og se om dette gjør susen, men jeg er veldig usikker på hvor mye jeg må legge til og når. Denne ølen er veldig god som den er, men det er jo morro å prøve seg litt på å justere oppskrifter litt.