Trenger litt hjelp til oppskrift for en Belgian Strong Ale, St. Benedict. Oppskriften har jeg skrevet ned fra et sted, men husker ikke hvor.
EDIT: fant oppskriften: https://konkurranse.norbrygg.no/recipe/001624
Kredit til Marius Høye Steen, håper han er på forumet her, så han får se dette
Det jeg trenger hjelpe med er humle, er så mange forskjellige humler, men små mengder. Tenker at det går an å gå ned til minst to typer, (nå er det 5) så oppskriften blir litt billigere.
Tar gjerne imot forslag på malt sammensetning også!
Oppskriften er som følger:
St.Benedict Strong Belgian Ale | ABV: 9.2% | OG: 1085 | FG: 1016 | Mengde: 24l vørter
Malt:
Maris Otter 8500g
Munich Malt II 1100g
Flaket Hvete 260g
Caramunic II 170g
Chocolate Malt 100g
Specal B 100g
Kandissukker 300g
Humle:
Magnum 25g @ 60min
Hallertauer Hersbrucker 8g @ 15min
EKG 5g @ 15min
Saaz 7g @ 1min
Styrian Goldings 7g @ 1min
Orange peel 5g @ 5min
Knust korianderfrø 5g @ 5min
1ts gjærnæring / 1ts irish moss
Mesk:
66c @ 60min
78c @ 10min
Gjær:
WLP 530 @ 20 grader
Tenker at jeg beholder Magnum som bitterhumle, men kan jeg bytte ut Hallertauer, EKG, Saaz og Styrian til en type?
Vi har heller aldri brygget med ferskgjær før, finnes det en tørgjær som kan erstatte WLP530? Om ikke, så skal det nok gå fint med fersk.
Skulle gjerne brygget 50l av denne, men BB60a tar kun maks 16kg malt uten rør.
EDIT: fant oppskriften: https://konkurranse.norbrygg.no/recipe/001624
Kredit til Marius Høye Steen, håper han er på forumet her, så han får se dette
Det jeg trenger hjelpe med er humle, er så mange forskjellige humler, men små mengder. Tenker at det går an å gå ned til minst to typer, (nå er det 5) så oppskriften blir litt billigere.
Tar gjerne imot forslag på malt sammensetning også!
Oppskriften er som følger:
St.Benedict Strong Belgian Ale | ABV: 9.2% | OG: 1085 | FG: 1016 | Mengde: 24l vørter
Malt:
Maris Otter 8500g
Munich Malt II 1100g
Flaket Hvete 260g
Caramunic II 170g
Chocolate Malt 100g
Specal B 100g
Kandissukker 300g
Humle:
Magnum 25g @ 60min
Hallertauer Hersbrucker 8g @ 15min
EKG 5g @ 15min
Saaz 7g @ 1min
Styrian Goldings 7g @ 1min
Orange peel 5g @ 5min
Knust korianderfrø 5g @ 5min
1ts gjærnæring / 1ts irish moss
Mesk:
66c @ 60min
78c @ 10min
Gjær:
WLP 530 @ 20 grader
Tenker at jeg beholder Magnum som bitterhumle, men kan jeg bytte ut Hallertauer, EKG, Saaz og Styrian til en type?
Vi har heller aldri brygget med ferskgjær før, finnes det en tørgjær som kan erstatte WLP530? Om ikke, så skal det nok gå fint med fersk.
Skulle gjerne brygget 50l av denne, men BB60a tar kun maks 16kg malt uten rør.
Sist redigert: