Hei
Skal i morgen brygge en robust porter ut i fra oppskriften under. Har lyst på litt lakris sammen med røyksmaken. I utgangspunktet ser jeg for meg en lakrispinne på 30 min kok.
Er dette for lite?
Bør det heller tilsette i løpet av gjæringsforløpet?
Type: All Grain
Batch Size: 23,00 l
Boil Size: 30,43 l
Boil Time: 90 min
End of Boil Vol: 25,48 l
Final Bottling Vol: 21,00 l
Fermentation: Ale, Two Stage
OG: 1.061
FG: 1.022
ABV: 5.%
5,25 kg Best Pale Malt (5,0 EBC) Grain 1 76,6 %
1,00 kg Munich Malt (15,0 EBC) Grain 2 14,6 %
0,25 kg Caramel/Crystal Malt - 30L (90,0 EBC) Grain 3 3,6 %
0,25 kg Chocolate Malt (Thomas Fawcett) (900,0 EBC) Grain 4 3,6 %
0,10 kg Peat Smoked Malt (5,0 EBC) Grain 5 1,5 %
22,00 g Magnum [12,00 %] - Boil 60,0 min Hop 6 27,5 IBUs
20,00 g East Kent Goldings (EKG) [5,00 %] - Boil 15,0 min Hop 8 5,2 IBUs
15,00 g East Kent Goldings (EKG) [5,00 %] - Boil 5,0 min Hop 10 1,6 IBUs
2,00 Items Liquorice stick (Boil 30,0 mins)
1,00 tsp Irish Moss (Boil 10,0 mins)
2,0 pkg English Ale (White Labs #WLP002)
Skal i morgen brygge en robust porter ut i fra oppskriften under. Har lyst på litt lakris sammen med røyksmaken. I utgangspunktet ser jeg for meg en lakrispinne på 30 min kok.
Er dette for lite?
Bør det heller tilsette i løpet av gjæringsforløpet?
Type: All Grain
Batch Size: 23,00 l
Boil Size: 30,43 l
Boil Time: 90 min
End of Boil Vol: 25,48 l
Final Bottling Vol: 21,00 l
Fermentation: Ale, Two Stage
OG: 1.061
FG: 1.022
ABV: 5.%
5,25 kg Best Pale Malt (5,0 EBC) Grain 1 76,6 %
1,00 kg Munich Malt (15,0 EBC) Grain 2 14,6 %
0,25 kg Caramel/Crystal Malt - 30L (90,0 EBC) Grain 3 3,6 %
0,25 kg Chocolate Malt (Thomas Fawcett) (900,0 EBC) Grain 4 3,6 %
0,10 kg Peat Smoked Malt (5,0 EBC) Grain 5 1,5 %
22,00 g Magnum [12,00 %] - Boil 60,0 min Hop 6 27,5 IBUs
20,00 g East Kent Goldings (EKG) [5,00 %] - Boil 15,0 min Hop 8 5,2 IBUs
15,00 g East Kent Goldings (EKG) [5,00 %] - Boil 5,0 min Hop 10 1,6 IBUs
2,00 Items Liquorice stick (Boil 30,0 mins)
1,00 tsp Irish Moss (Boil 10,0 mins)
2,0 pkg English Ale (White Labs #WLP002)