Hjelp: Wit gjæret for kaldt!

Hei folkens! Tok en kikk på en Belgisk Wit som ble brygget 8. november, og oppdaget til min forskrekkelse at termostaten på gjæringsskapet har stått på 12 grader, ikke 19! Jeg tok en prøve, som viste SG på 1.035. Jeg satte så hele dunken i romtemperatur og ristet opp gjæren som best jeg kunne. Spørsmålene er da:
  • Vil ølet gjære ferdig, eller er gjæren så redusert av 8 dager på 12 grader at den ikke kommer til å jobbe mer?
  • Bør jeg skrinlegge planen om å bruke gjærkaka fra dette ølet til å brygge et nytt øl på torsdag, og heller kjøpe en ny pakke og sette en starter i morgen?

Alle innspill til tabbeløsning mottas med takk. :)
 
Rimelig sjanse for at gjæren kommer seg igjen, vil jeg tro. 12 grader vil kanskje sende en del av gjæren i dvale, men det er nok ikke verre enn det. Ville bare økt tempen tilbake til 19 grader og sett hva som skjer. Men du rekker nok ikke å tappe over ølet og høste gjærkaken såpass snart.
 
Tilbake
Topp