Hjelp

Ja de greide jeg kunststykket å kjøle ned vørteren for mye igjen og har nå 19 liter som er ca 10 grader :bank2:
Har en starter med 001 stående som da naturligvis ikke er pitchet enda. Denne står i rom på ca 16 grader.

Hva er det beste å gjøre her? Hvor lang tid vil det ta å få opp tempen på en 19 liters batch? Står nå nærme en varmeovn og det er vel ca 22 grader i lufta rundt bøtta. Er det trygt å evt. vente så lenge før pitching? Ser for meg at det tar veldig lang tid å få opp tempen i bøtta.

Setter umåtelig pris på hjelp
 
Det er ikke så veldig farlig at vørteren er 10 grader og gjæren er 16. Det er ikke optimalt, men ikke noe særlig farlig. La det gjerne tempereres litt og ha i gjær.

RDWHAHB
 
Så vente en 4-5 timer, ta et par hjemmebrygga og pitche i kveldinga skulle være relativt uproblematisk? Kan jeg ryke på noe usmaker pga. dette?
001 er vel en hardhaus og dette ølet er en kraftig humlet IPA.
 
Tilbake
Topp