Hei,
Jeg har lest litt rundt på forumet og andre kilder for å finne ut mer om det å tilsette diverse ting i øl, jeg ser for meg at jeg vil prøve meg på å tilsette honning, chili og sitron. Da det har vært dels flertydige svar skriver jeg et innlegg her.
Chili tenker jeg å tilsette mens det er 5 min koketid igjen + ferskt sitronskall (uten det hvite som er bittert).
Jeg er litt usikker på om jeg vil tilsette honning samtidig som jeg tilsetter chili eller om jeg skal vente til rett før jeg skal gå over til karbonering.
Noen som har erfaring med bruken av disse ingrediensene i øl? Når bør det tilsettes? KAN det tilsettes uten problemer? Hvor mye skal tilsettes? etc
Jeg tenker å lage meg følgende oppskrift:
- kjelen er på 25l
Pilsnermalt 3000 g
Hvetemalt 1200 g
meskes på 63 grader i 60 min og 72 grader i 15 min
Bobek 5% 20 g 60 min
Saas 4% 10 g 5 min
Colombus 15% 5 g 0 min
WLP510
22 grader C i to uker
Jeg har lest litt rundt på forumet og andre kilder for å finne ut mer om det å tilsette diverse ting i øl, jeg ser for meg at jeg vil prøve meg på å tilsette honning, chili og sitron. Da det har vært dels flertydige svar skriver jeg et innlegg her.
Chili tenker jeg å tilsette mens det er 5 min koketid igjen + ferskt sitronskall (uten det hvite som er bittert).
Jeg er litt usikker på om jeg vil tilsette honning samtidig som jeg tilsetter chili eller om jeg skal vente til rett før jeg skal gå over til karbonering.
Noen som har erfaring med bruken av disse ingrediensene i øl? Når bør det tilsettes? KAN det tilsettes uten problemer? Hvor mye skal tilsettes? etc
Jeg tenker å lage meg følgende oppskrift:
- kjelen er på 25l
Pilsnermalt 3000 g
Hvetemalt 1200 g
meskes på 63 grader i 60 min og 72 grader i 15 min
Bobek 5% 20 g 60 min
Saas 4% 10 g 5 min
Colombus 15% 5 g 0 min
WLP510
22 grader C i to uker