1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Høst øl

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Weholt, 27 Aug 2014.

  1. Weholt

    Weholt
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Skien
    Har lyst til å lage et mørkt, kraftig og fyldig høst øl. Ønsker et typisk dessert-øl, ikke noe man drikker mye av nødvendigvis. Er også veldig glad i gløgg (ja ja, rolig nå) og ønsker derfor et preg av krydder som ligner det. Hadde vel vært best egnet med noe undergjæra, men pga gjæringsmuligheter blir det overgjær som må benyttes.

    Her kommer første utkast til oppskrift. Tips og tanker mottas med takk:

    25 liter ferdig vørter:

    6,20 kgPale Malt, Maris Otter (5,9 EBC)Grain183,2 %
    0,25 kgCara-Pils/Dextrine (3,9 EBC)Grain23,4 %
    0,25 kgChocolate Malt (689,5 EBC)Grain33,4 %
    0,25 kgSpecial B Malt (354,6 EBC)Grain43,4 %

    0,50 kgDememera Sugar (3,9 EBC)Sugar56,7 %
    25,00 gNorthern Brewer [12,00 %] - Boil 60,0 minHop623,6 IBUs
    10,00 gGoldings, East Kent [5,00 %] - Boil 30,0 minHop73,0 IBUs
    10,00 gGoldings, East Kent [5,00 %] - Boil 5,0 minHop80,8 IBUs
    2,00 qtCinnamon Stick (Boil 5,0 mins)Spice9-

    Safale S-04

    10 stk nellikspiker og muligens 50 g cocoa nibs.

    Maris Otter benyttes fordi det er det jeg har liggende. Ellers ville jeg gått for Munchener. Cara-pilsen er for å få munnfølelse og skum. Usikker på om det er for mye eller lite. Gjelder også Special B, men om det er en tydelig rosin/mørk frukt smak er det ingen bakdel :)
     
  2. Arne Joakim

    Arne Joakim
    Expand Collapse
    Dommer

    Bosted:
    Oslo
    Jeg tror dette kan bli bra!

    Personlig ville jeg kuttet kraftig ned på krydderet og heller brukt en gjær som gir et litt krydret preg som f.eks. belgisk alegjær eller tysk hveteølgjær.

    Jeg tror ikke cara-pilsen har så mye å si her, men Special B kommer nok til å sette sitt preg.
     
  3. Knut Inge

    Knut Inge
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Namsos
    Hva med å bytte til Weissbier gjær? Usikker på om krydder står så godt til den mer delikate S04. Uten krydder er oppskriften din veldig lik jaktølet vårt...
     

Del denne siden