Hei, jeg er nysgjerrig på om noen har kjennskap til hva som er den typiske resepten for norsk juleøl i skatteklasse D. Tenker da på på de helt konvensjonelle bryggene fra Ringnes, Hansa, Frydenlund, Aass, etc.
Jeg ser for meg at disse stort sett bygger på et blandingsforhold av pilsner- og münchnermalt, med eventuelle innslag av røstet malt for farge. Humlebidraget er forsåvidt av mindre vesentlighet i denne genren, men det er vel rimelig å anta at det benyttes en form for noble hops? Som det går frem av teksten, så har jeg ingen konkret kjennskap til emnet, og håper derfor at noen som vet mer enn meg kan opplyse tråden. Jeg har prøvd å finne informasjon på nettet, men i havet av oppskrifter er det vanskelig å se i hvilken grad de forskjellige oppskriftene har til hensikt å være autentiske.
Så for å oppsummere - er det noen som har konkret kjennskap til hva som konstituerer det litt trauste, norske industri-juleølet som har blitt solgt i dagligvarebutikker de siste 15 årene?
Jeg ser for meg at disse stort sett bygger på et blandingsforhold av pilsner- og münchnermalt, med eventuelle innslag av røstet malt for farge. Humlebidraget er forsåvidt av mindre vesentlighet i denne genren, men det er vel rimelig å anta at det benyttes en form for noble hops? Som det går frem av teksten, så har jeg ingen konkret kjennskap til emnet, og håper derfor at noen som vet mer enn meg kan opplyse tråden. Jeg har prøvd å finne informasjon på nettet, men i havet av oppskrifter er det vanskelig å se i hvilken grad de forskjellige oppskriftene har til hensikt å være autentiske.
Så for å oppsummere - er det noen som har konkret kjennskap til hva som konstituerer det litt trauste, norske industri-juleølet som har blitt solgt i dagligvarebutikker de siste 15 årene?