Høy temperatur under gjæring

Hei har brygget en farmhouse Ale forleden dag, det gikk helt supert. Problemet startet dagen etter når jeg oppdaga at min medbrygger hadde glømt å legge føleren til stc termostaten inn i kjøleskapet. Så da jeg åpnet skapet dagen etter var det ikke 18-19 grader men opp mot 40. Er det bare å kvelle dunken i elva eller er det mulig å peise meir gjær i dunken og gjære den på nytt. Det klukket litt i dunken da temperaturen var rimelig høy,men no når den er normal er det helt stilt.
 
Flaks i uflaks. Det er en saison-type-gjær som skal gjæres varmt. Jeg har brygget to batcher på denne, og tvang temperaturen oppi 30 grader. Smaker fantastisk. Veldig lik Leffe.
Jeg antar at primærgjæringen er i hovedsak ferdig, og da roer den seg. La den stå så varmt som mulig for at gjæra skal gjøre seg helt ferdig.
 
Det høres jo egentlig bra ut, men er litt bekymret for at jeg da enda har rimelig høy OG 1045 enda. Jeg starta på 1055 så skulle tro at OG skulle gått ned mer hvis den har stormgjæret. Har nå senket temperaturen til 19 grader, men mulig den kommer seg hvis jeg øker tempen mot 30 grader igjen.
 
Tilbake
Topp