Humle fra egen gård - tørke eller bruke som den er?

Hei,

For en tid tilbake kom svigerfar innenom (rett før jeg skulle på jobbreise) med en pose fersk humle han hadde plukket på gården i Steigen i Nordland. Egen humle er jo litt artig, men hadde ikke tid til å brygge før flyet gikk fra flyplassen. La humlen i fryseboksen i en pose.

Vet ikke hva slags humle det er (men er nok en gammel sort- har stått der i flere generasjoner). Har lyst til å bruke denne humlen i et testbrygg på omkring 5 liter. Håpet er at brygget blir så bra at jeg kan gi fra meg noen flasker øl til svigerfar der han kan nyte humle fra barndomsgården.

Så kommer omsider spørsmålet: Må denne humlen tørkes? Eller kan den bare puttes rett opp i kokende vørter som den er? Mener å ha hørt at fersk humle fører til dårlig holdbarhet på brygget (men her kan jeg ta feil).

Hilsen, tommy
 
Tilbake
Topp