Hei,
For en tid tilbake kom svigerfar innenom (rett før jeg skulle på jobbreise) med en pose fersk humle han hadde plukket på gården i Steigen i Nordland. Egen humle er jo litt artig, men hadde ikke tid til å brygge før flyet gikk fra flyplassen. La humlen i fryseboksen i en pose.
Vet ikke hva slags humle det er (men er nok en gammel sort- har stått der i flere generasjoner). Har lyst til å bruke denne humlen i et testbrygg på omkring 5 liter. Håpet er at brygget blir så bra at jeg kan gi fra meg noen flasker øl til svigerfar der han kan nyte humle fra barndomsgården.
Så kommer omsider spørsmålet: Må denne humlen tørkes? Eller kan den bare puttes rett opp i kokende vørter som den er? Mener å ha hørt at fersk humle fører til dårlig holdbarhet på brygget (men her kan jeg ta feil).
Hilsen, tommy
For en tid tilbake kom svigerfar innenom (rett før jeg skulle på jobbreise) med en pose fersk humle han hadde plukket på gården i Steigen i Nordland. Egen humle er jo litt artig, men hadde ikke tid til å brygge før flyet gikk fra flyplassen. La humlen i fryseboksen i en pose.
Vet ikke hva slags humle det er (men er nok en gammel sort- har stått der i flere generasjoner). Har lyst til å bruke denne humlen i et testbrygg på omkring 5 liter. Håpet er at brygget blir så bra at jeg kan gi fra meg noen flasker øl til svigerfar der han kan nyte humle fra barndomsgården.
Så kommer omsider spørsmålet: Må denne humlen tørkes? Eller kan den bare puttes rett opp i kokende vørter som den er? Mener å ha hørt at fersk humle fører til dårlig holdbarhet på brygget (men her kan jeg ta feil).
Hilsen, tommy