Finn Berger
Moderator
Hvilke favoritthumler har dere når dere brygger engelske/skotske/irske øltyper? Bruker dere bare engelske humler, eller tar dere inn humler andre steder far, også? Hvilke humler liker dere ikke, av de engelske? Er det humlekombinasjoner dere synes funker særlig bra?
Utgangspunktet mitt for å spørre, er forsøk på å finne det rette for meg sjøl.
Jeg har brukt mye EKG, som er nokså klassisk, og det er klart favoritten. I det siste har jeg ikke hatt EKG, og har brukt Goldings, som jo er nær slekt. Funker greit, men er ikke helt det samme. Men nå har jeg EKG igjen, og alt er vel.
Men det blir for kjedelig å kjøre bare EKG. Fuggles er jo den andre klassikeren, men den liker jeg ikke noe videre.
Jeg har prøvd Challenger og Northern Brewer nå, og er ikke sikker på hva jeg synes om dem. I en skotsk ale med bare NB, som er blitt veldig vellykket forøvrig, synes jeg smaken drar litt i retning parfymert såpe. Challenger bidrar med noe av det samme. Jeg brukte den som bitterhumle i en Irish Red, og angrer litt på det.
Den forrige Irish Red'en ble brygget med samme oppskriften, men fikk en ganske annen karakter fordi jeg brukte Simcoe som bitterhumle, og delvis som smakshumle - sammen med Goldings. Den kombinasjonen skal jeg tilbake til neste gang. (Irish Red går unna her i huset, så det blir nok ikke så lenge til.) Irish Red kler et lite hint mot det amerikanske, og jeg skal lage en variant med litt Amarillo seinere. (Lurer på om ikke O'Hara's har det i sin.)
Jeg har en ide om at Bramling Cross bør bli godt, men foreløpig er jeg ikke overbevist. Prøvde den i kombinasjon med amerikansk citrus i en "anglo-american pale ale", og det ble liksom hverken fugl eller fisk. Det den antakelig er best til, etter hva jeg hører, er porter, men jeg har ikke kommet meg så langt ennå. Har videre en ide om at Prestesonen til Kinn kan brygges med BC (?).
Det finnes mer, men dette er det jeg har prøvd.
Utgangspunktet mitt for å spørre, er forsøk på å finne det rette for meg sjøl.
Jeg har brukt mye EKG, som er nokså klassisk, og det er klart favoritten. I det siste har jeg ikke hatt EKG, og har brukt Goldings, som jo er nær slekt. Funker greit, men er ikke helt det samme. Men nå har jeg EKG igjen, og alt er vel.
Men det blir for kjedelig å kjøre bare EKG. Fuggles er jo den andre klassikeren, men den liker jeg ikke noe videre.
Jeg har prøvd Challenger og Northern Brewer nå, og er ikke sikker på hva jeg synes om dem. I en skotsk ale med bare NB, som er blitt veldig vellykket forøvrig, synes jeg smaken drar litt i retning parfymert såpe. Challenger bidrar med noe av det samme. Jeg brukte den som bitterhumle i en Irish Red, og angrer litt på det.
Den forrige Irish Red'en ble brygget med samme oppskriften, men fikk en ganske annen karakter fordi jeg brukte Simcoe som bitterhumle, og delvis som smakshumle - sammen med Goldings. Den kombinasjonen skal jeg tilbake til neste gang. (Irish Red går unna her i huset, så det blir nok ikke så lenge til.) Irish Red kler et lite hint mot det amerikanske, og jeg skal lage en variant med litt Amarillo seinere. (Lurer på om ikke O'Hara's har det i sin.)
Jeg har en ide om at Bramling Cross bør bli godt, men foreløpig er jeg ikke overbevist. Prøvde den i kombinasjon med amerikansk citrus i en "anglo-american pale ale", og det ble liksom hverken fugl eller fisk. Det den antakelig er best til, etter hva jeg hører, er porter, men jeg har ikke kommet meg så langt ennå. Har videre en ide om at Prestesonen til Kinn kan brygges med BC (?).
Det finnes mer, men dette er det jeg har prøvd.