Har merket ved flere anledninger at pumpetrykket gjennom motsteømskjøler er ganske dårlig, selv ved kun 100 gr humle. Dette fører til veldig lang tid for å fylle gjæringskarene.
Humlefilteret, den ekstra ringen med ekstra fine hull, går seg tett under meskingen og av kornrester, ikke humle.
Det jeg lurer på da er om det er innenfor å meske uten humlefilteret, passe på at det ikke blir overflow på sirkuleringen, røre litt i bunn og kjøre sirkulering i en hopspider etter meskeslutt og så kjøre kok etter å ha satt humlefilter på plass igjen?
Er det noen som opplever det samme som meg her? Ved enkelte batcher har det tatt over en time å fylle 2 gjæringsbøtter pga dette...
Humlefilteret, den ekstra ringen med ekstra fine hull, går seg tett under meskingen og av kornrester, ikke humle.
Det jeg lurer på da er om det er innenfor å meske uten humlefilteret, passe på at det ikke blir overflow på sirkuleringen, røre litt i bunn og kjøre sirkulering i en hopspider etter meskeslutt og så kjøre kok etter å ha satt humlefilter på plass igjen?
Er det noen som opplever det samme som meg her? Ved enkelte batcher har det tatt over en time å fylle 2 gjæringsbøtter pga dette...