Nå har jeg tenkt til å lage en Amerikansk IPA.Videre ønsker jeg å lage en skikkelig humlet IPA med tanke på amerikanske humler.
Tenker å kjøre en koking på 60 min, 30 min, 15 min og ved 0 min. Dette er de tider det skal Humlesus til kok.
Har veldig mange humletyper tilgjengelige: cascade, chinook, galena, citra, centennial, mosaic, summit, simcoe, galaxy. Av disse kunne jeg tenkt meg å bruke simcoe, galaxy, chinook, centennial, mosaic til kok og gjentakelse i tørrhumling i tillegg til cascade.
Har noen her erfaring med å bruke mange humletyper sammen, evt mengder av dette i kok? Tenker at GPA fra Nøgne bruker de hele 13.
Trenger litt hjelp med om dette lar seg gjøre ?
Hilsen Kjetil
Tenker å kjøre en koking på 60 min, 30 min, 15 min og ved 0 min. Dette er de tider det skal Humlesus til kok.
Har veldig mange humletyper tilgjengelige: cascade, chinook, galena, citra, centennial, mosaic, summit, simcoe, galaxy. Av disse kunne jeg tenkt meg å bruke simcoe, galaxy, chinook, centennial, mosaic til kok og gjentakelse i tørrhumling i tillegg til cascade.
Har noen her erfaring med å bruke mange humletyper sammen, evt mengder av dette i kok? Tenker at GPA fra Nøgne bruker de hele 13.
Trenger litt hjelp med om dette lar seg gjøre ?
Hilsen Kjetil