Lurer på hva dere bruker i gjærlåsen ?
IK
IK
protto skrev:Star San.
RETBergen skrev:vann med starsan, samme blanding som sterilisering førøvrig. Er dermed minde redd når jeg flytter rundt på karene. Gjør ikke noe om noe går feil vei.
loebrygg skrev:Starsan i vannkokern
Er ikke kokt vann sterilt nok
Pleier å fyre opp en slump vann i vannkokeren på starten av bryggingen, dette brukes til rehydrering hvis tørrgjær, i gjærlåsen, samt sjekk av refractometeret sin kalibrering.
Sitat fra: loebrygg på I dag kl. 13:03
Starsan i vannkokern?
Er ikke kokt vann sterilt nok?
Bruker du starsan i vannkokeren?
Kokt vann er utmerket til rehydrering fordi du har drept endel bakterier. Når det gjelder kalibrering av refraktometer, så er det vel anbefalt å bruke destillert vann.Sjakkt skrev:Pleier å fyre opp en slump vann i vannkokeren på starten av bryggingen, dette brukes til rehydrering hvis tørrgjær, i gjærlåsen, samt sjekk av refractometeret sin kalibrering.