1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Hva er deres SmaSh favoritter?

En tråd i 'Øltyper og øl generelt' startet av HåvardMcTwist, 18 Aug 2014.

  1. cjohansen

    cjohansen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppegård
    Enig, derav "prøver igjen om en uke". Krysser fingrene for at gjæren ikke er ferdig med jobben :)
     
  2. cjohansen

    cjohansen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppegård
    Skulle være nok humle (10l-batch): https://www.brewtoad.com/recipes/amarillo-smash-17

    FG var 1.008, en god del lavere enn den skulle vært (1.012)

    (Shit, jeg redigerte posten min, forumet råtner!)
     
    #22 cjohansen, 27 Aug 2014
    Sist redigert: 27 Aug 2014
  3. Marius K.

    Marius K.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Denne ble god, men ganske nærme "tropisk nektar" :D
     
  4. Kristian Stenersen

    Kristian Stenersen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Kjeller
    Har lyst å prøve cascade og maris otter pale ale til uken. Hvor mye gram pr liter til tørrhumling tenker dere vil bli bra?
    Første gang med tørrhumling
     
  5. Marius K.

    Marius K.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Tenker 3/4 gram per liter vil kunne funke bra.
     
    Kristian Stenersen liker dette.
  6. Arne Joakim

    Arne Joakim
    Expand Collapse
    Dommer

    Bosted:
    Oslo
    Münchener og hallertauer. Klassisk dunkel.
     
    simenkvaal og HåvardMcTwist liker dette.
  7. HåvardF

    HåvardF
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Gjettum, Bærum
    Antar at du mener 3-4 g/L, og ikke 0,75 g/L?
     
  8. Marius K.

    Marius K.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    korrekt :)
     
  9. HåvardF

    HåvardF
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Gjettum, Bærum
    Ja, jeg tørrhumlet med ca. 3,9 g/L til min forrige IPA (50/50 Cascade/Citra), og jeg ville ikke redusert mengde til neste tilsvarende type :) kan vel fint overføres til en godt humlet APA.
     
  10. TTL

    TTL
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Moss
    Pilsner og saaz (og bohemian lager) er slett ikke værst. Det går med litt humle da...
     
    Arne Joakim liker dette.
  11. Arne Joakim

    Arne Joakim
    Expand Collapse
    Dommer

    Bosted:
    Oslo
    Får du den like fyldig som bøhmisk øl pleier å være med bare pilsnermalt og saaz?
     
  12. TTL

    TTL
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Moss
    Muligens ikke, sammenlignet ikke ved siden av hverandre, og har ikke smakt dette øllet siden i våres. Men jeg savnet overhode ingen ting. Har noen få flasker igjen som skal drikkes til jul. Skal tenke over det da.
    tanken med ølet var at det skulle være et sommerøl, og det ble det. OG49,FG13 tror jeg. I 25 liter hadde vi 3x60g på 60,30 og 10 minutter mener jeg å huske. Gjæringstemperaturen lå på rundt 12°c men uten kontroll. Bare den tempen som var i kjelleren. Godtgodtgodt.
     
    #32 TTL, 10 Sep 2014
    Sist redigert: 10 Sep 2014
    Arne Joakim liker dette.
  13. thormodsrud

    thormodsrud
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Har nettopp laget en IPA med kun Vic Secret som humle. Ble fin syns jeg. Kanskje litt råflott å bruke Vic Secret som bitterhumle, men men. God og frisk smak på den. Ikke helt ferdig karbonert enda, men var grei sus på den da jeg smakte på den på tirsdag.
     
  14. TTL

    TTL
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Moss
    Riktig nok ikke en smash, kun single hop, men jeg har en IPA lignende sak hvor jeg kun brukte HBC 436 "woody" som blir å smake på oslomesterskapet neste helg både med og uten tørrhumling. Har ikke smakt den annet enn under gjæringa og med sukkerlage/uten kullsyre (siste halvflaska av det jeg har tappet på flaske), men det virker som det har blitt øl av det. Det blir spennende...
     

Del denne siden