Har satt mitt 3 brygg nå. Første gang med ølsett, de 2 neste med maltekstrakt. Og de 2 siste gangene har det gått galt. Samme som har skjedd de 2 siste gangene, at ølet lukter nesten som dårlig hjembrennt.
Jeg starter med å sette 25 liter vann i en ren kjele til koking, vaske karet med starsan og kjøleren (sammen oppi karet) og lar det står til koking er ferdig. Heller ut star-san fra karet, kjøler ned ølen og heller det over i karet. Tilsetter gjær og setter det i et rom med ca 15-18 grader.
Hva skjer og hva gjør jeg galt?
Jeg starter med å sette 25 liter vann i en ren kjele til koking, vaske karet med starsan og kjøleren (sammen oppi karet) og lar det står til koking er ferdig. Heller ut star-san fra karet, kjøler ned ølen og heller det over i karet. Tilsetter gjær og setter det i et rom med ca 15-18 grader.
Hva skjer og hva gjør jeg galt?